Marian Zlotea – fostul președinte al PDL Teleorman, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare cu EXECUTARE

în Actualitatea politică

Marian Zlotea, fost europarlamentar și fost președinte al PDL Teleorman, a fost condamnat definitiv la 8 ani și 6 luni de închisoare. Acesta este acuzat că, pe vremea când conducea Autoritatea Sanitar Veterinară, le-ar fi cerut subalternilor să finanțeze partidul din care făcea parte, pentru a-și păstra locurile de muncă.

”Inculpatul ZLOTEA MARIAN să execute pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare, sporită la 8 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968). În baza art. 71 C.pen. (1968) aplică alăturat pedepsei rezultante principale pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968) de la data pronunţării prezentei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 6 luni închisoare se va executa în regim de detenţie. Dispune confiscarea sumei de 263.000 lei de la inculpatul Zlotea Marian”, arată instanța de la Curtea de Apel București.

El fusese condamnat în primă instanța de Tribunalul București la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuantă.

Reamintim că Marian Zlotea a condus filiala județeană a PDL Teleorman în vremuri tulburi, în 2012, atunci când s-a impus coordonare de la București. Zlotea a fost membru al PD începând din 1997, el ocupând de-a lungul anilor mai multe funcţii politice, dar şi funcția de preşedinte la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi apoi la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*