liberinteleorman.ro

Lupta cu cifrele i-a adus matematicianului Ștefan Spătaru medalia de aur în Africa de Sud

12 iulie 2014

Monica Vasilescu

stefan spararu1

Ștefan Spătaru, un tânăr teleormănean, în vârstă de 18 ani, care a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale în domeniul matematicii, a urcat din nou pe podium. Aurul este cea mai recentă distincție obținută de acesta după lupta cu cifrele, la Olimpiada Internaţională de Matematică, desfășurată în perioada 3 – 13 iulie 2014.

Nu este singurul loc întâi obținut de Ștefan la o astfel de competiție, în palmaresul acestuia regăsindu-se multe alte medalii la fel de prețioase. Pentru cei care nu știu, reamintim că tânărul matematician a obţinut locul I, în fiecare an, la Concursul European de Matematică Aplicată «Cangurul», dar şi aurul la Balcaniada de Matematică. În clasa a IX-a a intrat în lotul de seniori al României şi în acest moment este printre primii şase matematicieni din ţară.

Ca urmare a numeroaselor succese înscrise încă de la primele participări pe la diverse competiții de gen, Ștefan Spătaru a fost desemnat cetățean de onoare al reședinței de județ (a fost elev al Școlii Generale ”Mihai Viteazul” din Alexandria, în prezent urmând cursurile Liceului Internațional de Informatică din București).

La aceeași olimpiadă, alți copii deștepți ai ţării, componenţi ai lotului României la Olimpiada Internaţională de Matematică din Cape Town (Africa de Sud), au cucerit medalii de argint, cinci la număr, România clasându-se astfel pe Locul 1 în Uniunea Europeană şi pe 11 în lume.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

S-a stins un simbol al decenţei în presa teleormăneană – Ziaristul Benoni Schmidt a fost condus astăzi pe ultimul drum de colegi şi prieteni

Următorul articol

Cei mai privilegiaţi dintre teleormăneni

Cele mai recente articole de Actualitate