Justiție de om al Domnului! Preotul din Cervenia este acuzat că a bătut un localnic

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

batausUlița din Cervenia a fost scena pe care s-a desfășurat o piesă de teatru mai puțin obișnuită în lumea de la țară, acolo unde doctorul, profesorul și preotul reprezentau cândva icoana societății. O dispută mai puțin obișnuită a avut loc între un cetățean de rând și parohul Bisericii din localitate, la care au asistat siderați mai mulți enoriași.

Până să-l bată Dumnezeu, l-a bătut preotul satului pe Iepure Mihăiță Ioan din comuna Cervenia. Acesta ne-a povestit că, în urmă cu trei zile, s-a dus la un consătean să-i taie un pom și, din greșeală, a atins cablul TV al unchiului preotului din comună, pe numele său Ionuț Nicolae Olteanu. Omul spune că preotul paroh și un apropiat al acestuia l-ar fi bătut în plină stradă și a scăpat din mâna lor la intervenția cetățenilor.

”I-am rupt cablul de la televizor, dar aveam de gând să rezolv problema. Nu au stat pe gânduri și au venit să mă bată. Popa a mai fost cu cineva în mașină, au venit, m-au pus jos și au dat în mine la rând. Am fost la spital la Alexandria. Am trei copci puse, că mi-a plesnit urechea. Au sărit vecinii și m-au scăpat. Apoi i-am zis: tu ești hal de popă? Citești Cartea și, în loc să ne aperi, tu ne bați? A venit Poliția la camera de gardă, dar nu mi-a luat nicio declarație, am spus doar numele”, a declarat Iepure Mihăiță Ioan.

Acesta recunoaște că i-a înjurat pe agresori, dar acest mod a fost singurul în care a putut să riposteze. Cu dovezile de la medic și susținut de aceia care s-au aflat prin preajmă la momentul altercației, cetățeanul intenționează să depună plângere împotriva preotului Ionuț Nicolae Olteanu și a celui care l-a ”ajutat” să-l agreseze. Menționăm că nu am putut lua legătura cu preotul pentru a-i afla punctul de vedere referitor la această situație.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*