Justiție de om al Domnului! Preotul din Cervenia este acuzat că a bătut un localnic

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

batausUlița din Cervenia a fost scena pe care s-a desfășurat o piesă de teatru mai puțin obișnuită în lumea de la țară, acolo unde doctorul, profesorul și preotul reprezentau cândva icoana societății. O dispută mai puțin obișnuită a avut loc între un cetățean de rând și parohul Bisericii din localitate, la care au asistat siderați mai mulți enoriași.

Până să-l bată Dumnezeu, l-a bătut preotul satului pe Iepure Mihăiță Ioan din comuna Cervenia. Acesta ne-a povestit că, în urmă cu trei zile, s-a dus la un consătean să-i taie un pom și, din greșeală, a atins cablul TV al unchiului preotului din comună, pe numele său Ionuț Nicolae Olteanu. Omul spune că preotul paroh și un apropiat al acestuia l-ar fi bătut în plină stradă și a scăpat din mâna lor la intervenția cetățenilor.

”I-am rupt cablul de la televizor, dar aveam de gând să rezolv problema. Nu au stat pe gânduri și au venit să mă bată. Popa a mai fost cu cineva în mașină, au venit, m-au pus jos și au dat în mine la rând. Am fost la spital la Alexandria. Am trei copci puse, că mi-a plesnit urechea. Au sărit vecinii și m-au scăpat. Apoi i-am zis: tu ești hal de popă? Citești Cartea și, în loc să ne aperi, tu ne bați? A venit Poliția la camera de gardă, dar nu mi-a luat nicio declarație, am spus doar numele”, a declarat Iepure Mihăiță Ioan.

Acesta recunoaște că i-a înjurat pe agresori, dar acest mod a fost singurul în care a putut să riposteze. Cu dovezile de la medic și susținut de aceia care s-au aflat prin preajmă la momentul altercației, cetățeanul intenționează să depună plângere împotriva preotului Ionuț Nicolae Olteanu și a celui care l-a ”ajutat” să-l agreseze. Menționăm că nu am putut lua legătura cu preotul pentru a-i afla punctul de vedere referitor la această situație.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*