liberinteleorman.ro

Jandarmeria Teleorman în campania „Donează sânge! Salvează o viaţă!”

30 mai 2016

13287919_1038193692937070_117016966_oÎn perioada 23-27 mai 2016, Patriarhia Română, în parteneriat cu Jandarmeria Română şi cu sprijinul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină – Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti organizează un amplu program naţional de donare de sânge. Această acţiune face parte din campania naţională „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, iniţiată de Patriarhia Română în anul 2013 şi ajunsă acum la a XI-a ediție.

Cadrele Inspectoratului de Jandarmi judeţean Teleorman au fost prezente pe bază de voluntariat la Centrul de Transfuzii Sanguine din Alexandria, în zilele de marţi, joi şi vineri, sperând ca prin acţiunea lor bazată pe principiul exemplului personal să determine cât mai mulţi cetăţeni să ia atitudine şi să conştientizeze că prin donarea de sânge pot salva oameni a căror viaţă depinde de aceste acţiuni umanitare.

Campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă! are ca scop informarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România şi  îmbunătăţirea stocurilor sanguine naţionale. Până în prezent, această acţiune s-a concretizat în recoltarea a peste 8 mii de litri de sânge, potrivit ofiţer specialist Informare, relaţii publice – sublocotenent IACOB Alexandru-Ionuţ.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ziua Porţilor Deschise pentru copii, la muzeu

Următorul articol

”Lipscanii”, înhalați de cinematograf

Cele mai recente articole de Actualitate