Încă un șofer drogat în traficul din Teleorman

în Actual/Politie

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii teleormăneni au acționat la nivelul județului pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, potrivit IPJ Teleorman.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 270 de sancțiuni contravenționale în valoare de 135 185 de lei, au reținut 19 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 995 de persoane, verificate 650 de autovehicule, au fost efectuate 239 de testări pentru alcool și 12 testări drugtest.

Dintre acestea, 11 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform Legii 61/1991 Rep.

Exemplificăm:

La data de 29 iulie a.c., ora 21.40, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria -Biroul Rutier, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au oprit pentru control în comuna Poroschia, județul Teleorman, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Poroschia, județul Teleorman.

Întrucât conducătorul auto avea un comportament atipic, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, totodată, acesta refuzând testarea cu aparatul Drugtest.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 30 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Videle au depistat o femeie de 33 de ani, din comuna Gălăteni, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în comuna Gălăteni, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*