Inaugurarea Spitalului Județean Teleorman, amânată până în septembrie

în Actualitate

Monica Vasilescu

spitalulConsiliul Județean Teleorman se chinuie încă să finalizeze o lucrare care trebuia terminată din 2012. Povestea reabilitării celei mai mari unități sanitare din județ s-a întins până în 2016, din cauza multor probleme apărute pe parcurs. Cea mai recentă face referire la furnizarea unor echipamente medicale și a paturilor, pentru care s-a reluat procedura fiindcă cel care a câștigat inițial licitația nu și-a onorat obligația de a preda bunurile în termenul prevăzut în contract. Consiliul Județean Teleorman a fost nevoit să aprobe prelungirea contractului de finanțare conform instrucțiunilor primite de la ADR Sud Muntenia până la data de 30.06.2016 și să se îndrepte către instanță pentru a recupera suma de la firma care nu a reușit să-și respecte obligațiile contractuale, în speță SC Novamed SRL. Între timp, autoritatea tuteleară – Consiliul Judeţean Teleorman a asigurat cu bani din propriul buget dotarea spitalului cu bunurile respective, cu toate că acestea ar fi trebuit să fie achiziţionate din fonduri europene, care s-au pierdut.

Au trecut deja două luni de la ultimul termen dat de autorități, iar inaugurarea spitalului mare nu a avut loc. Recepția s-ar fi făcut, ne-a spus președintele CJ-Adrian Gâdea, care a dat un nou termen pentru inaugurare: septembrie 2016. ”Recepția lucrărilor s-a făcut. Mai sunt câteva lucruri de rezolvat, printre care și instruirea personalului, și apoi vom face inaugurarea. Cel mai probabil aceasta va fi în luna septembrie”.

Pentru cei care nu știu, amintim că proiectul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare Spital Judeţean de Urgenţă Alexandria, judeţul Teleorman”, cu o valoare de 88.361.771,89 lei, a fost semnat pe 17 august 2010, iar termenul inițial de finalizare a lucrărilor era luna decembrie 2012. După trei ani de întârziere, modernizarea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria ar fi trebuit să se încheie în data de 6 decembrie 2015. Totuși, deloc surprinzător, lucrurile nu au stat nici de data asta așa cum au fost plănuite și nici al cincilea termen de finalizare dat proiectului nu a fost respectat. Într-o ședință, pe finalul anului 2015, consilierii județeni, cu majoritate de voturi, au fost de acord cu prelungirea contractului de finanțare până la data de 30 iunie 2016, zi în care ar trebui să se termine povestea reabilitării celei mai importante unități sanitare din județ și data care ne-a confirmat, din nou, că adevărata luptă a oamenilor nu e cu boala, ci cu sistemul!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*