În Teleorman, cine nu pupă stânga PSD-istă, nu pupă munca la stat

în Actualitatea politică/Dezvăluiri


poza pag 1Carmen Dumitrescu

Scandalul angajărilor pe linie de partid de la DGASPC a scos la iveală și alte spețe de aceeași natură la nivelul județului Teleorman. Astfel, dacă privim cu atenție în organigramele celor mai importante instituții publice vom descoperi că persoanele cu rol-cheie sunt angajate acolo în funcție de munca depusă la partidul roșu, nu în baza unor merite profesionale recunoscute de vreun banal Curriculum vitae. Și astfel, la puține zile de la momentul în care Floarea Alesu, directorul DGASPC declara că problemele constate de Direcția Națională Anticorupție în cadrul instituției pe care o conduce sunt de mică importanță și se rezumă la angajarea a patru persoane care nu se prezentau la muncă, descoperim că situațiile de acest fel la nivelul județului sunt ceva mai numeroase decât speram. Urmând un fir logic al evenimentelor, după descinderile de la DGASPC, am descoperit că o mare parte a angajaților Direcției sunt oameni ai PSD-ului, cu sau fără carnet de membru, dar cu siguranță, beneficiari ai unei pile de seamă în organizațiile importante de partid de pe toată raza județului Teleorman. După cum menționam într-un articol anterior, se presupune că aceste angajări se făceau sub presiunea liderilor de seamă ai PSD la nivel județean, sursele noastre declarând, sub protecția anonimatului, că persoana care impune șefilor de instituții din județ angajările este chiar administratorul județului, Mircea Dumitrescu, notoriu pentru faptul că s-ar încadra în categoria oamenilor care tac și fac… Desigur, oficialii din Consiliul Județean Teleorman neagă faptul că aceste situații ar fi veridice, însă dacă punem niște informații cap la cap, descoperim că angajări ca acelea de la DGASPC s-au făcut și prin primării, și prin alte deconcentrate, în toate cazurile, angajarea fiind determinată de munca la partid.

Angajații “fictivi” ai DGASPC – oameni de bază la PSD

Atunci când a fost anunțat faptul că patru oameni din DGASPC Teleorman sunt cercetați pentru faptul că au dispus falsificarea unor fișe de pontaj și alte înscrisuri pentru oameni care munceau în interes de partid… la partid, nimeni n-a fost suprins sau consternat. Se știa de ani buni că pepiniera de cadre a PSD Teleorman este DGASPC, instituție care recompensa cu locuri de muncă activitatea satisfăcătoare a unora dintre membrii de partid. Cu toate acestea, ei nu erau folosiți de către instituție, ci tot de către partid, unde continuau să își desfășoare activitatea fără vreo teamă că prestează zilnic o altă treabă decât cea înscrisă în fișa postului. Anisa Stoica și Adriana Botorogeanu, de pildă, cei doi referenți despre care vorbea Floarea Alesu în dimineața în care s-a întors de la DNA, sunt personaje care au fost văzute în repetate rânduri prestând muncă de birou la sediul PSD din Alexandria. La momentul angajării Anisei Stoica la DGASPC, șeful ei direct era Ion Mihăilă, fost consilier județean și un apropiat al lui Liviu Dragnea, căzut ulterior în dizgrație. Anisa Stoica s-a oprit din a presta activități la partid din anul 2012 și a început să se prezinte la serviciu, chiar dacă nu putea să suporte norma întreagă, în timp ce Adriana Botorogeanu încă mai poate fi găsită la sediul județean al PSD, fiind un om de bază în organizarea și derularea activităților partinice. În ceea ce-i privește pe ceilalți doi angajați ai DGASPC, discutăm despre medicul stomatolog Cosmin Doscan, ginerele medicului Nicolae Bulumac de la Cervenia, cunoscut ca având relații de strânsă prietenie cu Floarea Alesu. Astfel, Doscan figura, se pare, ca angajat al DGASPC, dar el avea cabinetul stomatologic la Cervenia și, în perioada cercetată de procurorii DNA, niciun copil îngrijit la DGASPC nu și-a scos vreo măsea sau și-a tratat vreo carie acolo.

La centrul de plasament din Roșiorii de Vede, subordonat DGASPC lucra și nepoata Floarei Alesu, Adriana Neda. Psiholog de profesie, aceasta primea un venit lunar de la DGASPC, chiar dacă nu se prezenta la locul de muncă în proporția cerută de fișa postului.

O parte importantă a angajaților Direcții sunt rude apropiate ale unor membri PSD de mare anvergură, cum este cazul șefului Centrului CTPTF Roșiorii de Vede, Mihaela Duică, soția primarului din Roșiorii de Vede, Cristian Duică.

Angajări pe linie de partid la Primăria Roșiorii de Vede

Mihaela Duică, soția liderului social-democrat de la Roșiorii de Vede a fost un bun punct de pornire pentru a verifica dacă în subordinea lui Cristian Duică se află în acest moment oameni ai partidului, angajați în posturi-cheie. Iar răspunsul pe care l-am obținut a fost unul surprinzător, pentru că, se pare, imediat după câștigarea mandatului de primar, Cristian Duică a dispus modificarea organigramei instituției și concedierea unor oameni ai fostului primar. Ulterior, și-a angajat  consilierii, pe care nu i-a recrutat potrivit meritelor profesionale, ci în funcție de implicarea în campanie. Ca atare, juriștii Laurențiu Săvescu și Laurențiu Iordan au primit niște posturi confortabile în primăria municipiului Roșiorii de Vede, cunoscătorii spunând, mai în glumă, mai în serios, că job-ul de consilier al primarului reprezintă încununarea ideii că munca la stat e cea mai dulce dintre munci. Și era normal să fie recompensați, în contextul în care Laurențiu Săvescu și-a pus tot sufletul pe tavă în campania lui Duică, ba chiar a apelat la agresiuni fizice, în Roșiori fiind destul de celebru episodul în care actualul consilier al primarului a lovit un copil.

Un alt angajat cel puțin interesant al primăriei din Roșiori este Petre Iancu Petricioaia, trezorierul Organizației PSD Roșiorii de Vede și actualul șef al Poliției Locale. Și acesta este un pesedist înfocat, atât de înfocat încât și-a implicat propriul copil în povestea furtului la Referendum, Nicu fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul infracțiunii prevăzute și pedepsite de articolul 292 Cod Penal din legea nr 78/2000. Și pentru acesta, munca în folosul partidului s-a dovedit a fi o porțită de acces către o poziție publică, pentru care, în condiții normale s-ar fi organizat un concurs serios cu mai mult de un participant. Dar competiția sperie și, probabil, e mai bine să eviți riscurile măcar la angajare, dacă n-ai știut cum să le ocolești în timpul proceselor electorale.

Și Iuliana Bitoleanu este un personaj interesant din perspectiva modului în care se fac angajările prin primăriile pesediste. Astfel, după ce vreme îndelungată a fost șeful de cancelarie a fostului primar de la Roșiori, aceasta a decis într-o bună zi să se angajeze în subordinea lui Cristian Duică la Modul Proiect, înainte ca acesta să devină primar. Cum era și firesc, Duică s-a simțit obligat să-și ia oamenii de încredere alături și cum Bitoleanu este cunoscută în Roșiori ca fiind, în esență, o femeie mai inteligentă decât media, aceasta și-a luat, mai nou, în primire poziția de administrator public, chiar dacă prin târg se zvonește că la concursul de angajare a fost singura participantă, admisă chiar dacă nu avea studii de specialitate în economie.

Șeful de cancelarie a lui Duică este, în prezent, fostul primar al comunei Dobrotești, Cristea Domnu, personaj pe care democrat-liberalii l-au surghiunit după câștigarea alegerilor. Însă chinul fostului primar n-a fost unul de durată, pentru că pesediștii au avut grijă să nu-l lase singur la nevoie, găsind pentru el o poziție confortabilă într-una dintre cele mai frumoase primării ale  județului.

Cu ce se ocupă familia Putineanu la Consiliul Județean?

Nici Consiliului Județean nu-i lipsesc oamenii de bază ai partidului din organigramă. Și chiar dacă nu respectă vreo fișă a postului, aceștia au, se spune, o viață comodă în cadrul instituției. Mihai Putineanu este cunoscut ca fiind omul cel mai apropiat de Liviu Dragnea, fiindu-I multă vreme consilier personal. Acum, însă, după ce Dragnea a plecat la București, rolul lui în CJT este incert. Unii spun că e acolo să verifice activitatea conducerii, alții că se implică în foarte multe domenii în care n-ar fi recomandat să se implice. Oficial, este directorul EuroTeleorman și ar trebui ca informația să ne fie suficientă. Să presupunem că așa ar sta lucrurile, dar activitatea soției sale, fina lui Dragnea, rămâne încă o nebuloasă. Se știe că Mădălina Carmen Putineanu Slăvescu a fost vreme îndelungată șefa de cabinet a lui Liviu Dragnea pe vremea când era președinte de Consiliu Județean. Acum, însă, mulți oameni din Consiliul Județean susțin că, de fapt, ei habar n-au ce face familia Putineanu în Consiliul Județean, în afara ascultatului pe la uși…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

3 Comments

 1. Adriana Neda??? este mult spus psiholog. este mult spus pana si parvenita.
  atat a putut, atat a facut.
  si cand imi aduc aminte cum mieuna ca lovita cand a oprit-o brigada rutiera pe dunarii in zona baiul, si repede l-a sunat pe ninel turnagiu de la radio falimentar..pardon, semnal, ca sa vina sa o scape, cand a vazut ca legile se aplica la fel pt toti, inclisiv pentru semiparveniti.
  oamenii fara valoare nu au nici macar pret.
  sa va fie rusine tuturor care ati aparut, p ebuna dreptate, in articolul asta.
  mi-e efectiv sila de voi!

 2. Mai intai datele enuntate sunt neveridice si neobiective. Apoi, ar fi interesant de aflat din care vistierie au fost sustinuti jurnalistii vituosi si impartiali care au tot lins ani de-a randul buca stanga PSD-ista? Sau pe cea dreapta PDL-ista, dupa preferintele de moment.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*