În fuga după ciolan, Mara trece în barca liberală

în Actualitatea politică

maraCarmen Dumitrescu

Despre Florică Mara e inutil să povestim prea multe. Om de afaceri, proprietar de abator, de restaurant și de informație, acesta s-a făcut întotdeauna remarcat în spațiul public. Mai un Excelentule!”, spus la momentul nepotrivit, mai o imprecație, mai o glumă bună, toate astea l-au făcut pe Florică Mara un om foarte popular, căci notorietatea e chiar mai importantă decât popularitatea. Și, ca să nu fim răutăcioși, trebuie să remarcăm faptul că fostul subprefect al județului, chiar dacă nu știa să-și scrie corect titulatura, s-a manifestat întotdeauna omenește, așa că cei care îl cunosc spun despre el că numai gura îl strică și, între noi fie vorba, școala puțină. Oricum ar fi, Florică Mara pare o achiziție interesantă pentru orice partid. Căci omul nu vine numai cu notorietatea câștigată în ani întregi de imprecații aruncate pe toți pereții, ci și cu destul potențial financiar. Și asta nu e de neglijat pentru niciun partid. După ce nu i-au ieșit calculele pe la negocierile anterioare, pentru că Mara nu e dispus să stea în politică doar pentru a face figurație, acesta fiind convins cu precădere de funcții numite, el a decis să încerce și barca liberală. O barcă din ce în ce mai încercată de valurile dezbinării interne. Zvonul trecerii lui Mara la PNL ne-a determinat să îl contactăm pe acesta pentru a confirma vestea interesantă, însă politicianul s-a arătat destul de deranjat de curiozitatea noastră: “Credeți că nu sunt în stare să organizez o conferință de presă, dacă vreau să trec la PNL? O să anunț public decizia mea atunci când o voi lua. Am discutat problema, nu neg, dar încă nu am luat nicio decizie.”

Până una alta, noi știm că nu avem încă subprefect. Și că se caută unul cât mai galben. Acum, noi știm că Mara și-ar schimba nu numai culoarea politică pentru funcția sus-menționată, așa că gestul trecerii lui la PNL, după negocierile eșuate cu PMP, nu ne-ar surprinde deloc. La fel cum nu ne-ar impresiona deloc să-l vedem pe la Prefectură, încercând să-și scrie funcția din ce în ce mai corect. Nu de alta, dar rolul omului pe lume e să evolueze și cum ar putea evolua dacă nu i se oferă mai multe șanse?

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Doar NUTU-Cretinutu, amantul lui Carmen Petici din primaria RDV este mai retard decat Mangalitza din foto!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*