Ilie Bălan a fost înlocuit. Cornel Bleajă este noul vicepreședinte al Consiliului județean

în Actualitate/Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

IMG_9401După ce vicepreședintele liberal al Consiliului Județean Teleorman, Ilie Bălan, s-a văzut obligat să renunțe la scaunul său din forul decizional, a fost necesară votarea, de către consilierii județeni, a unui nou reprezentant al teleormănenilor pentru a ocupa importanta funcție. Așa cum era de așteptat, social-democrații s-au așezat la masa negocierilor interne și au decis că e bine să continue linia promovărilor tinerilor social-democrați în funcții de mare răspundere. Astfel, după subprefectul Alexandru Ceciu și viceprimarul Ionuț Neacșu, a fost firească numirea lui Cornel Bleajă, un alt tânăr al partidului, în funcția de vicepreședinte al CJT. Specializat în fizică atomică, după cum chiar Eugen Ovidiu Vlad l-a prezentat, Bleajă părea emoționat și mai timid decât de obicei. Asta poate pentru că a fost votat cu doar 21 de voturi din numărul total de 31 de consilieri, 8 consilieri exprimându-se “împotrivă” iar 1 vot a fost anulat.

După ce a strâns mâna lui Adrian Gâdea, Cornel Bleajă a mulțumit pentru încredere și a menționat că “jurământul pe care l-am repus astăzi reprezintă și va reprezenta o carte de căpătâi a activității mele”.

Despre activitatea de până acum, Bleajă a declarat, în exclusivitate pentru ziarul Liber în Teleorman, că totuși activitatea sa preferată rămâne aceea de cadru didactic: “Sunt consilier județean la al doilea mandat, profesor de fizică de 15 ani, atât la școala gimnazială, cât și la liceu. A fi cadru didactic este o activitate plăcută, de care n-o să mă las niciodată, pentru că întotdeauna mi-a fost dragă, indiferent de oportunitățile care au apărut și indiferent de rezultatele pe care le obții din punct de vedere financiar. Evoluția asta a mea în plan administrativ a fost ceva inedit, nu m-am așteptat… oricum, e un pas înainte atât pentru mine, cât și pentru oricine și cred că lipsa de experiență poate fi compensată cu ambiție și determinare. Nu te naști cu experiența, dar o poți câștiga în mod onest și demn. Devotament am avut întotdeauna și mi-am dorit mereu să ne fie mai bine, atât mie, cât și oamenilor din Teleorman. ”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*