liberinteleorman.ro

Grevă generală la ITM, Casa de Pensii și AJPIS Teleorman începând de astăzi

Începând cu data de 27 noiembrie 2023, angajații din Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Teleorman, Casa Județeană de Pensii și Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman au declanșat grevă generală. Această mișcare a fost inițiată de membrii sindicatelor afiliate la Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM), precum și de angajații neafiliați în sindicate, în încercarea de a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din aceste instituții.

Acțiunea vine în contextul eforturilor constante ale FSMM de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă pentru lucrătorii din Ministerul Muncii. Membrii sindicatelor consideră că greva este un pas necesar pentru a forța autoritățile să abordeze problemele inechităților salariale, condițiilor de muncă precare și deficitului de personal.

„Creșterea inechităților salariale, condițiile de muncă precare și deficitul de personal au ajuns la un punct în care nu mai putem să stăm deoparte și să acceptăm pasiv această situație”, a declarat un reprezentant al FSMM. „Angajații merită respectul și recunoașterea pentru munca lor, iar această grevă este un mod de a sublinia aceste cerințe legitime”, spun sindicaliștii.

Angajații reclamă scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației ca factori care agravează nemulțumirile lor. Aceștia susțin că acțiunile întreprinse au fost impuse de necesitatea obținerii unor schimbări concrete și sustenabile în ceea ce privește condițiile lor de muncă și compensațiile financiare.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii rămâne deschisă la dialog și speră că greva va duce la discuții constructive cu autoritățile pentru găsirea unor soluții care să îmbunătățească calitatea vieții profesionale a tuturor membrilor săi.

Într-un comunicat oficial, sindicaliștii au transmis scuze beneficiarilor instituțiilor vizate pentru orice disconfort generat de această acțiune și le mulțumesc pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente dificile.

GREVĂ GENERALĂ în instituțiile din subordinea Ministerului Muncii, de mâine

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

GREVĂ GENERALĂ în instituțiile din subordinea Ministerului Muncii, de mâine

Următorul articol

Dana Banu a intrat în afaceri cu lavandă – Am primit, publicăm

Cele mai recente articole de Actualitate