liberinteleorman.ro

Fostul procuror Dan Botez a lansat cartea ”Iuliu Maniu – Făuritor al Marii Uniri și tragicul său sfârșit”, la București

15 noiembrie 2018

Monica Vasilescu

Fostul procuror Dan Botez, scriitor de ceva vreme, a lansat recent un nou volum dedicat unui om important din istoria României. Cartea ”Iuliu Maniu – Făuritor al Marii Uniri și tragicul său sfârșit” a primit botezul la București, la Fundația Nicolae Titulescu, entitate condusă de Adrian Năstase. În compania unor personalităţi din domeniul cercetării istorice şi a vieţii publice româneşti, numim aici pe prof. univ.  dr. Dumitru Borțun, prof. univ. dr. Ioan Scurtu, prof. univ. dr. Corneliu Lungu, prof. univ. dr. Gheorghe Sbârnă, autorul Dan Botez a prezentat câteva aspecte ale vieții unuia dintre cei mai prestigioşi oameni politici din istoria țării, Iuliu Maniu. Unificator şi creator al statului naţional modern, fost prim ministru al României, fost şef al PNŢ şi al Partidului Naţional Român din Transilvania, fost membru în Parlamentele din Bucureşti şi din Budapesta, fost şef al Consiliului Dirigent al Transilvaniei şi lider al Opoziţiei democratice, apropiat al regelului Mihai, cu o carieră politică întinsă pe parcursul a 56 de ani, Iuliu Maniu a fost unul dintre marii oameni de stat ai ţării noastre, luptând cu perseverenţă împotriva tendinţelor autoritare fiind un apărător sincer al democraţiei.

Dan Botez s-a născut în comuna Cervenia, județul Teleorman, a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „A.I.Cuza” Iaşi, și-a desfășurat activitatea ca procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman. Din anul 2000 este licenţiat în istorie. În anul 2004 a obţinut licenţa şi în ştiinţe politice la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti. În perioada 2009-2010 a absolvit cursurile Institutului Diplomatic Român, al Colegiului Naţional de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliţie „A.I.Cuza” Bucureşti şi al Colegiului Naţional de Apărare din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” Bucureşti. Este doctor în drept, din 2011, al Şcolii Doctorale din cadrul Facultăţii de Drept al Universităţii Bucureşti.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Echipa Moromeții2 s-a întors în satul Talpa-Orgăzile

Următorul articol

Împreună pentru Ana-Maria! Sănătatea unei fete de 17 ani din Teleorman costă 200.000 euro

Cele mai recente articole de Actualitate