Florin Piersic a făcut un rol extraordinar la Alexandria și a luat în derâdere Casa de Cultură

în Actualitate/Cultură

Monica Vasilescu

Florin PiersicO piesă de teatru spumoasă, într-o sală de spectacole friguroasă. Așa poate fi descris, în linii mari, tabloul actelor teatrale petrecute în sala Casei de Cultură din Alexandria, pe scena căreia au urcat doi dintre cei mai iubiţi actori români. Piesa de teatru „Străini în noapte” a fost reușită chiar și în condițiile pe care actorii Florin Piersic și Medeea Marinescu le-au suportat în cele două ore de spectacol. Frigul a fost compensat de prestaţia actorilor, care a smuls ropote de aplauze din partea publicului.

Unii l-au aplaudat, alții nu l-au respectat

Sunatul telefonului în timpul spectacolului este coșmarul actorilor. Asta a recunoscut și Florin Piersic, la Alexandria, atunci când s-a hotărât să nu mai bată niciun apropo, ci să le spună oamenilor în mod direct: închideți telefoanele ! Insistând pe subiect, marele actor a relatat câteva întâmplări în care s-a văzut nevoit să iasă din rol, în timpul piesei, și să le atragă atenția unora cu privire la acest aspect. Cu toată înverșunarea maestrului, neglijența unor alexăndreni a fost la cote înalte și telefoanele s-au făcut auzite de câteva ori pe parcursul spectacolului, fapt care l-a deranjat vizibil pe Florin Piersic. Pe lângă o ieșire nervoasă petrecută pe scenă, care a părut ca făcând parte din scenariu, acesta a vorbit în culise minute în șir despre lipsa de respect a unor spectatori.

Este legat de Alexandria

Înainte de începerea spectacolului, Florin Piersic a venit în fața oamenilor și le-a vorbit câteva zeci de minute despre piesă, despre întâmplări din viața sa, dar și despre prietenii de la Alexandria. Deși nu a mai fost de foarte multă vreme în capitala Teleormanului, monumentalul actor și-a amintit de toți cei care l-au întâmpinat la ultima vizită, în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Pe scenă, acesta a făcut referire la unul dintre camarazii săi cei mai buni, Horațiu Lascu, plecat mai devreme dintre noi. La finalul spectacolului, Florin Piersic a avut surpriza să-i revadă pe soția și pe fiul prietenului său (care poartă numele tatălui), alături de care a petrecut câteva momente emoționante, povestind amintiri.

Haz de necaz

Tot în fața publicului, actorul nostru a ironizat condițiile în care se găsește Casa de Cultură din Alexandria. ”Aveți o sală extraordinară. Văd că nu mai are nici cabină de probă, dar, lasă, merge să te schimbi și așa. Am fost la baie să mă spăl pe mâini cu săpun, dar nu era săpun”, a spus Florin Piersic, făcând haz de necaz.

În rolul lui Alain Delon

Florin Piersic face, în curând, 1000 de reprezentații ale comediei romantice ”Străini în noapte”, pe care, la Paris, a jucat-o Alain Delon. Personajul interpretat cu șarm de către actorul în vârstă de 78 de ani este Pierre, un director adjunct de vânzări, care rămâne singur la Paris pentru câteva zile, în timp ce soţia sa şi fiul său sunt plecaţi în vacanţă, la schi. În apropierea casei, într-un bar, a întâlnit-o pe Juliette – interpretată de Medeea Marinescu – o tânără atrăgătoare care i-a acceptat invitaţia de a bea ceva la el acasă. Identitatea lui Juliette a fost un mister pe tot parcursul piesei, fapt care a născut tensiune încontinuu. Enigme, jocuri de seducție, răsturnări de situație, minciuni, toate au făcut o profundă și o dulce-amăruie meditație despre trecerea timpului și fragilitatea relațiilor umane.

3 Comments

  1. Domnul Florin Piersic ar trebui sa isi aminteasca si de afisele cu piesa dumnealui, lipite cu aracet de cea mai buna calitate, cu care a murdarit o parte din oras…

  2. dragusin se ocupa de campania lui ponta in loc sa faca ceva pt orasul asta rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ELISEI VIRGIL PRIMAR!!!!!!!!!!!!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*