liberinteleorman.ro

Firmele austriece, afaceri și profituri de miliarde din industria lemnului, derulate în România

16 decembrie 2022
Advertisement

Industria lemnului reprezintă unul din sectoarele de interes major pentru Austria, dovadă fiind și numele grele care sunt prezente în România. De altfel, le-a mers și foarte bine la noi, pentru că afacerile au crescut spectaculos chiar și în pandemie, iar profiturile s-au dublat aproape de la an la an.

Materia primă, lemnul, provine în mare parte din România, în condițiile în care austriecii sunt responsabili pentru reducerea suprafeței de păduri cu peste 10% într-un secol, potrivit datelor din piață, dar se apelează și la importuri.

Una peste alta, austriecii dețin la noi câteva din cele mai mari unități de producție pe care le au în sectorul prelucrării lemnului la nivel global. S-au aflat, însă, în centrul a numeroase scandaluri de-a lungul timpului, în condițiile în care au prelucrat lemn tăiat ilegal.

Citiți continuarea pe puterea.ro

1 Comment

  1. Ziarule „Liber…etc”, ce fel de articol se dorește a fi acesta ?
    Cu tot respectul pentru jurnalistele care au fundamentat publicația, sper ca nu ați căzut în capcana „titluri- bomba” pentru câte un cent din deschiderea site-ului!
    Dați știri care sa aibă și conținut, lumea va va urmări cu placere și interes !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Alexandria, în nămol! Cum a ajuns să arate simbolul orașului – Galerie FOTO

Următorul articol

Ciucă le-a promis parlamentarilor teleormăneni că procedurile pentru drumul expres Alexandria-București vor fi demarate în 2023

Cele mai recente articole de Actualitate