liberinteleorman.ro

Fapte frumoase la Alexandria: Vera Mitran, Cristina Szabo și Simona Vîlcea au împărțit oamenilor măști, declarații și mănuși

11 aprilie 2020

Să faci niște fapte frumoase pe timp de pandemie nu e chiar simplu, ba e chiar riscant, dar uneori e necesar, pentru că numai prin solidaritate se pot depăși momente grele ca acestea. Și, având în vedere lipsa de măști și mănuși de protecție din comerț, dar și faptul că foarte mulți oameni nu au acasă imprimantă pentru a-și tipări declarațiile standard pe proprie răspundere, cele trei fete inimoase de la Asociația „Mihai Murar„, Vera Mitran, Cristina Szabo și Simona Vîlcea au ieșit pe centrul Alexandriei și au împărțit trecătorilor obiectele în cauză. Totul, după ce în mediul online s-a stârnit o întreagă revoltă legată de intenția autorităților locale de a-i obliga pe oamenii din Alexandria să poarte măști și mănuși de protecție. Înțelegem că obligativitatea nu mai există, că s-a rezumat la a fi doar o idee, dar că primarul orașului recomandă purtarea unor accesorii de protecție, chiar și confecționate acasă.

Cristina Szabo a remarcat, însă, faptul că autoritățile ar fi trebuit să facă ele gestul de a oferi populației niște măști și niște mănuși, însă, de vreme ce primarul Drăgușin e ocupat să se certe pe Facebook cu contracandidații, singura soluție a fost acțiunea.

„Ar fi frumos ca începând de astăzi, să vă mobilizați și să lăsați fie în cutiile poștale, fie în curțile oamenilor un pachețel care să conțină măcar două măști și două perechi de mănuși … și nu ar fi rău și 2 declaratii …. pentru situațiile de urgență. Știți, sunt unii oameni care nu își permit sau efectiv nu au de unde-și procura aceste obiecte ….nu vreau să considerați acest mesaj un atac la adresa dumneavoastră (n.r. referire la autoritățile locale), ci mai degrabă ca un îndemn …. îmi amintesc că de fiecare dată în preajma alegerilor sute de trepăduși umpleau cutiile poștale cu materiale electorale. Atunci aveați ca miză câștigarea alegerilor , acum miza este salvarea de vieți … de aseară primesc într-una mesaje și telefoane de la oameni simpli care s-au gândit că le pot da o mască și o pereche de mănusi să poată ieși din casă să-și cumpere pâine …. m-am mobilizat și sper să pot procura câteva, dar asta este datoria dumneavoastră.”, a scris Cristina Szabo pe Facebook.

Și iată că astăzi, Cristina Szabo, Vera Mitran și Simona Vîlcea au ieșit pe centrul Alexandriei și au concretizat ideea. Astfel, cele trei femei inimoase au împărțit astăzi 300 de pachete, conținând măști reutilizabile, mănuși de protecție și declarații pe proprie răspundere. Pentru că binele se face pe teren, din toată inima, nu pe Facebook, ca primarul.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dezastru la spitalul suport COVID-19 din Teleorman: 13 cadre medicale s-au îmbolnăvit, așa că autoritățile au schimbat… directorul

Următorul articol

Achitări și condamnări fără excutare în cazul prietenilor lui Dragnea: Fișcuci și Simionescu

Cele mai recente articole de Administratie