liberinteleorman.ro

Dezastru la spitalul suport COVID-19 din Teleorman: 13 cadre medicale s-au îmbolnăvit, așa că autoritățile au schimbat… directorul

Așa cum am mai scris și în urmă cu câteva zile, primul spital din Teleorman care a devenit suport pentru bolnavii de COVID-19 este Spitalul „Caritas” din Roșiorii de Vede. Încă de la aflarea veștii, cadrele medicale de acolo s-au revoltat, considerând că resursele pe care le au la dispoziție îi vor transforma atât pe angajații spitalului, cât și pe bolnavii cu vulnerabilități în carne de tun. În ciuda amenințărilor cu plângeri penale și petițiilor formulate public, cadrele medicale de la Roșiori nu au avut altă soluție decât să-și accepte soarta. Și, iată, n-a trecut prea mult timp și 13 cadre medicale au fost confirmate ca purtătoare ale noului virus. Ce s-a întâmplat? Ei bine, un bărbat în vârstă de 42 de ani, întors recent din Marea Britanie a fost internat pe 30 martie în Spitalul din Roșiori de Vede, unde s-au recoltat probe pentru diagnostic. Ulterior, pentru că starea i s-a agravat, omul a fost transferat la Spitalul Victor Babeș din București și a murit două zile mai târziu. El este și primul om din Teleorman care a decedat din cauza virusului. Tot el este sursa principală de infecție din Spitalul de la Roșiorii de Vede. Și iată cum astăzi 13 cadre medicale sunt internate. Cel mai probabil, medicul care l-a consultat pe bărbatul în cauză a luat boala și a transmis-o mai departe colegilor.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Teleorman, ancheta epidemiologică este în plină desfășurare, deși cronologia faptelor indică cu exactitate cum a decurs totul.

„La nivelul acestei unități sanitare, au fost înregistrate 13 cadre medicale cu rezultat pozitiv COVID-19 (12 de la secția Boli infecțioase și un cadru medical de la Laborator). Aceste persoane sunt în prezent internate. Ancheta epidemiologică a fost demarată cu celeritate și este în prezent în desfășurare. Până la acest moment, au fost identificare alte 25 de cadre medicale ca fiind contacți direcți ai cazurilor confirmate pozitiv. Pentru acestea, DSP Teleorman a decis recoltarea probelor astăzi, 10 aprilie a.c., și s-a dispus măsura izolării. „, arată DSP Teleorman.

Și, în timp ce la Roșiori, medicii și asistentele stau cu frica în sân, autoritățile au luat decizii de mare ținută. Și prima dintre ele a fost înlocuirea directorului Lucian Alexe, fost inculpat într-un dosar de corupție, cu Valentina Robu, cunoscută pentru ocuparea pentru timp scurt a unor poziții de conducere prin mai multe poziții ale sistemului sanitar județean. Realmente, profesioniști nu se găsesc, iar cadrele medicale cad unul după altul, ca muștele. Asta în condițiile în care în Teleorman nu sunt decât 56 de cazuri confirmate. Desigur, în realitate, cazurile sunt mult mai numeroase, dar aparatele de testare sunt doar promisiuni politice, cu vagi posibilități de concretizare pe termen scurt… Și e stare de urgență.

Advertisement

1 Comment

  1. asadar sunt 56 cazuri de boala in judet din care 25 cadre sanitare la Rusi de vede . Halal management ! du-te bre ,,managerule” ( dex -om care te scoate din criza -nu te baga) , du-te invartindu-te . rontzaie averea , mormanele de bani , masini , case conturi , vacante la Honolulu. Dar medicii ( unul e chiar doctor in stiinte medicale ! 15% la leafa) care l-au sustinut 10-15 ani sa conduca si acu’ se vad cu dinaintea goala n-au nimic sa-si reproseze ?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Cât a costat mesajul pe care n-ar trebui să-l puteți citi?

Următorul articol

Fapte frumoase la Alexandria: Vera Mitran, Cristina Szabo și Simona Vîlcea au împărțit oamenilor măști, declarații și mănuși

Cele mai recente articole de Actualitatea politică