liberinteleorman.ro

Dosarul de corupție legat de vizita lui Dragnea la Trump nu a fost acceptat de Tribunalul București – MOTIVUL

Advertisement

Tribunalul București a respins dosarul de corupție legat de vizita lui Liviu Dragnea la petrecerea de învestitură a lui Donald Trump. Potrivit deciziei, dosarul conține probe colectate de autoritățile din SUA care nu respectă legislația autohtonă, astfel încât nu poate fi judecat în România. Cu toate acestea, decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Conform informațiilor disponibile, dosarul se referă la presupuse fapte de corupție legate de vizita lui Liviu Dragnea la petrecerea de învestitură a lui Donald Trump, la care ar fi participat și alte persoane implicate în politică și afaceri din România. Potrivit surselor, autoritățile din SUA au colectat o serie de probe relevante în acest caz, dar acestea nu respectă legislația românească.

Hotărârea nu este definitivă, DNA a contestat această decizie la Curtea de Apel București, iar judecătorii au dat termen în luna octombrie.

Dragnea este acuzat că participarea la ceremonia de investire a președintelui Donald Trump ar fi un „folos necuvenit pentru sine și pentru partid”.

Liviu Dragnea, pe-atunci președintele PSD și al Camerei Deputaților a fost pe 19 ianuarie 2017 în vizită în SUA, unde s-a întâlnit cu președintele de-atunci, Donald Trump.

„I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre #România și #SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: «We will make it happen! Romania is important for us!»”, susținea Dragnea la vremea respectivă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Premieră: CUPA SHIN DOJO & GLADIATORS, K1 & SEMI-KEMPO, COLOSSEUM, la Alexandria

Următorul articol

Rata sărăciei – Județul cu cei mai sărmani bunici

Cele mai recente articole de Actualitate