liberinteleorman.ro

De ce nu poartă uniformă polițistul local Cristina Teodorescu?

Monica Vasilescu

Cine este Cristina Teodorescu se întreabă, drept, multă lume. Parașutată la Primăria Alexandria pe post de purtător de cuvânt (fie vorba între noi, a purtat mai mult bârfele) și ceva pe la PSD, că trimitea comunicate presei de la primărie în scop pesedist, Cristina Teodorescu, soție de om de afaceri prosper (tot de la primărie) ne face din vorbe ca pe fraieri și se dă polițist local în acte. Dar cum avem dubii serioase că ea ar putea fi polițist local în realitate, ne-am îndreptat atenția către vestimentația zilnică și acum ne întrebăm de ce cuvântătorul personaj, care s-a reorientat profesional în doi timp și trei mișcări, se dă drept polițist local în momentul de față și este înveșmântat civil. Dar, mai ales, ce face ea, încă, la Primăria Alexandria.

Cristina a participat, astăzi, la ședința Consiliului local Alexandria, exact cum făcea pe vremea când îi purta cuvintele lui Victor Drăgușin. Numai că, astăzi, ea este un veritabil polițist local și, teoretic, nu ar mai trebui să dea cu vorba primarului. Am luat în considerare faptul că, potrivit Legii 155/2010, în domeniul ordinii și liniștii publice, precum și al pazei bunurilor, poliția locală are atribuții în a menține ordinea și liniștea publică, iar în ședința CL au avut loc niște discuții aprinse între părinții unor copii cărora le cade grădinița-n cap și primarul căruia îi cade capul când vede lume revoltată. Astfel că, gândind logic, polițistul local Cristina Teodorescu o fi venit la primărie să-l apere pe Drăgușin de mămici. Dar dacă ea e cu paza, conform Art. 17 din aceeași lege a Poliției locale, în timpul serviciului trebuie să poarte uniformă. Asta dacă nu o fi inventat SPP-ul poliției locale și era sub acoperire…

Pe de altă parte, gurile bune spun că polițistul local Cristina s-ar ocupa cu norma de hrană la Poliția Locală de la Alexandria. Și atunci, de ce nu poartă uniformă de bucătar?! Serios vorbind, polițistul primăriei – Cristina Teodorescu  – numai polițist nu e. Dacă ANI sau Parchetul ar fi cercetat puțin, doamna polițist nu ar fi apucat să halească miliardele pe care soțul le ia, prin contracte oficiale, de la primăria la care ea este angajată. La o cercetare sumară, angajata publică ar pica din start testul de integritate. Declarațiile de avere publicate pe site-ul Primăriei Alexandria în cursul timpului conțin omisiuni penale și cifre nereale, suficiente cât să o trimită pe reprezentanta comunității unde va ajunge Dragnea. Pentru că, atunci când și-a declarat averea este vizibil că a mințit, elegant, prin omisiune, fără a cunoaște prevederile articolului 292 din Codul Penal cu privire la falsul în declarații. Nu știm, sau știm dar nu avem probe, despre schemele pe care le face acum în postul de polițist local și ne oprim, pentru moment, din cugetările abstracte că nu vrem să ne înjure polițistul local fără haină – Cristina, cu toate că ea este o doamnă. Legal vorbind.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Condamnatul cu executare – Liviu Dragnea a primit motivarea. Urmează apelul

Următorul articol

Începe concursul muzical ”Pe deal la Teleormănel”

Cele mai recente articole de Actualitate