Dănuț Cristescu susține proiectul: 5% TVA la lemnul de foc pentru populație

în Actualitate/Actualitatea politică

În Comisia pentru Agricultură din cadrul Senatului României a trecut un proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari PSD. Este vorba despre reducerea TVA la lemnul de foc pentru populație, de la 19% la doar 5%. Printre inițiatorii proiectului se numără și Dănuț Cristescu, senator de Teleorman. Acesta spune că dacă proiectul inițiat de PSD va trece de „blocul PNL-USR”, ar fi o scădere a costului de aproximativ 360 lei pentru lemnul de foc necesar unei locuințe.

„5% TVA la lemnul de foc pentru populație! Un proiect inițiat de PSD care ar trebui să aducă un pic de relaxare pentru aproape 50% din populația României, care se încălzește cu lemne pe perioada iernii.

La nivelul lunii iunie 2021, prețul lemnului de foc în depozitele comercianților din Teleorman a ajuns la 550 lei/tonă. România este singura țară din Uniunea Europeană care aplică un TVA de 19% pentru lemnul de foc, în condițiile în care avem și cel mai mic salariu minim la nivel european. Belgia, Olanda și Portugalia au 6% TVA la lemnul de foc, iar Luxemburg și Polonia 8%.

Dacă proiectul inițiat de noi va trece și de blocul PNL-USR, ar fi o scădere a costului pentru lemnul de foc pentru o locuință de aproximativ 360 lei, numai prin această scădere a TVA de la 19% la 5%”, a transmis senatorul de Teleorman.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Analfabetul asta cat a fost la CJ ce a pazit ? A facut demersuri sa traga gaze prin judet? Daca scade TVA la 5% de unde ii da lui pretul ala de 300? Asta cu cine a facut ar’metica?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*