Dănuț Cristescu: Proiectul de lege privind lanțul scurt de aprovizionare cu alimente a fost depus în Parlament

în Politică

𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐠𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐥𝐚𝐧𝐭̗𝐮𝐥 𝐬𝐜𝐮𝐫𝐭 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫, 𝐢𝐧𝐢𝐭̗𝐢𝐚𝐭 de PSD, 𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐥𝐢𝐧𝐢𝐞 𝐝𝐫𝐞𝐚𝐩𝐭ă, a anunțat senatorul de Teleorman – Dănuț Cristescu.

„Am o veste foarte bună pentru producătorii locali, fermieri și deopotrivă consumatori. Proiectul de lege privind lanțul scurt de aprovizionare cu alimente a fost depus în Parlament. ■În linii mari, acesta prevede obligativitatea achiziționării a produselor alimentare din surse locale, de către instituțiile statului în care se prepară ori servesc mâncăruri gătite/produse alimentare.

■Astfel, unități precum spitale, unități de învățământ cu bloc alimentar, internate, cantine publice, unități militare, penitenciare etc. vor achiziționa alimente ori produse alimentare procesate, cu prioritate, din județul Teleorman, dacă își desfășoară activitatea pe raza județului Teleorman. ■Doar dacă produsele alimentare nu se găsesc în județul Teleorman, acestea vor fi achiziționate din județele vecine ori din alte zone ale României, ținându-se cont de proximitate. Produsele alimentare pot fi importate din alte țări, în cazul procedurilor de licitație, doar dacă nu se regăsesc pe piața românească. ■ Banii românești, alocați instituțiilor publice, trebuie cheltuiți, cu prioritate, pe produse românești. Doar în acest fel ne putem dezvolta ca țară și susținând coerent economia locală și pe cei care produc în România”, a transmis senatorul Dănuț Cristescu.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*