S-au scurs 18 ani fără Liviu Vasilică

în Actualitate/Cultură

În urmă cu 18 ani, în ziua de 19 octombrie, cel mai mare interpret de muzică populară pe care l-a dat Teleormanul – Liviu Vasilică pleca dintre pământeni, la numai 54 de ani. Om deosebit, având calități alese, marele folclorist a lăsat în urma sa un nume de rezonanță, cântece consacrate, o moștenire artistică greu de egalat. Plecat mult prea devreme dintre oameni, Liviu al Teleormanului a lăsat ineditul în muzica populară românească.

Cu toate că avea profesia de medic pediatru, pasiunea pentru tradiție și talentul l-au făcut să fie un desăvârșit culegător de folclor, devenind în cursul timpului mentor al unor generații de interpreți. Pe lângă muzică, acesta era preocupat și de costumul popular autentic teleormănean, realizând, în numai câțiva ani, o bogată colecție.

La 18 ani de la moartea lui Liviu Vasilică, numele lui e încă foarte des rostit, iar de acest lucru s-a ocupat fiul său, Florin. „Dorința tatălui meu a fost ca după ce el nu va mai fi, eu să-i continui activitatea. M-a pus chiar să jur, căci se știe că în România artiștii, valorile sunt date foarte repede uitării atunci când păresesc această lume. Mi-am dorit foarte mult să reușesc lucrul acesta și se pare că sunt singurul din România care a reușit să țină în actualitate un artist plecat dintre no”, spunea Florin Vasilică recent.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*