liberinteleorman.ro

Cum te face pokerul mai inteligent?

23 martie 2022

Jocul de poker este unul complicat şi care te pune deseori în faţa unor situaţii inedite. Eşti obligat să iei decizii mai mult din instinct, pentru că, pe masa de joc sunt etalate doar 5 cărţi comune cu ajutorul cărora poţi forma o combinaţie câştigătoare. Îţi soliciţi inteligenţa la maxim, speculând întotdeauna o situaţie oportună şi mai ales învăţând din greşeli.  Şi oricât ar părea de ciudat, greşelile nu fac decât să consolideze experienţa unui jucător şi să îi îmbunătăţească constant inteligenţa.

Cum te face pokerul să devii mai inteligent vom dezbate în topicul următor, aşa că parcurge-l cu maximă atenţie!

Gânditul în prealabil la poker

Dacă te-ai gândit cum faci bani online, jocul de poker se poate constitui într-o minunată oportunitate de realizarea a acestui lucru. Mulţimea de variante cu acest joc oferite de către un cazino dar şi turneele dedicate acestui joc de noroc te pot ajuta să ajungi mai repede în această situaţie. Dar jocul de poker nu se poate juca la întâmplare, trebuie să cunoşti care sunt regulile acestuia şi ierarhia combinaţiilor câştigătoare. Sunt noţiuni de bază, dar recunoaşte că acestea îţi folosesc inteligenţa poate în egală măsură ca şi şahul.

Comparaţia nu este una deplasată, pentru că la fel ca şi în jocul de şah, în poker trebuie să vizualizezi cel puţin 3 sau 4 paşi viitori. Va trebui să estimezi care sunt posibilităţile de realizare a unei combinaţii câştigătoare dar şi dacă este cazul să te retragi din joc şi asta doar pe baza a 7 cărţi dintr-un pachet de 52. În jocul de poker promovat de către cazinourile online se regăseşte cea de Texas Hold’em, populară atât printre jucătorii începători cât şi printre cei profesionişti. Aşa cum ştii deja, primeşti 2 cărţi şi pe masa de joc se etalează 5 cărţi comune cu ajutorul cărora toţi jucătorii pot realiza o combinaţie clasică de poker.

Problema este că aceste cărţi se dispun pe masă în 3 paşi, deci va trebui de fiecare dată să estimezi dacă mâna ta va deveni mai bună sau dimpotrivă, vei ieşi din joc. Cu alte cuvinte eşti obligat să iei decizii majore în joc, decizii care îţi vor influenţa şi viaţa personală. Jocul de poker te va educa să devii mai atent la ce se întâmplă în jurul tău, să gândeşti de 2 ori înainte de a lua o decizie şi să  îţi creezi anumite automatisme în joc pe care le vei transfera şi în viaţa privată.

Cotele

În jocul de poker, indiferent de varianta accesată, nu ai de-a face cu cote clare ca în jocul de ruletă de pildă. La sfârşitul unei sesiuni de pariere un jucător va câştiga întotdeauna potul de pe masă ci nu o cotă stabilită dinainte. Dacă ajungi să fi finalistul unui pariu de poker nu înseamnă că ai pariat o sumă de bani şi că aceasta se va multiplica cu o cotă oarecare. La finalul pariului, poţi ridica de pe masa de joc o sumă cu multe zerouri la fel de bine cum poţi şi să pierzi totul.

Cotele la poker se traduc de fapt în procentele de posibil câştig pe care le ai datorită cărţilor din mână. Dacă ai în mână 2 aşi şi pe masa de joc între cele 5 cărţi comune apar şi ceilalţi 2, procentul tău de reuşită se apropie de 100%. O să faci un careu de aşi şi singura carte te mai poate bate este o chintă de culoare, însă îţi poţi da seama după cărţile de pe masă dacă există posibilitatea de realizare a acestei combinaţii. Singura combinaţie care te-ar putea bate este chinta roială, dar, cum ai în mână toţi cei 4 aşi, acest lucru este imposibil de realizat.

Ai stabilit cu alte cuvinte o cotă de reuşită a pariului şi acesta s-a dovedit a fi unul câştigător. La capătul opus îţi poţi da seama când ai cărţi proaste în mână şi chiar cu cele 5 cărţi de pe masă nu poţi face o combinaţie valoroasă cu care să te arunci în joc. Cota de reuşită în acest caz este una infimă şi este cazul să renunţi la pariere.

Cost-Beneficiu

Când participi la un joc de poker ai în faţă un buget personal pe care îl rişti în joc. Va trebui în anumite faze ale jocului să pariezi şi în final poţi ajunge să câştigi suma strânsă pe masă sau poţi să pierzi partea ta de bani. Este necesar în această fază sa îţi faci o scurtă analiză de tip cost beneficiu. Dacă ai un buget de 1000 de lei şi deja ai pus pe masa 500, înseamnă că ai în mâna cărţi bune care îţi pot aduce succesul la masa de joc. În funcţie de numărul de participanţi la joc în faza de arătare a cărţilor se pot strânge sume impresionante care depăşesc pragul de mii de lei. În acest caz, dacă ai mizat 500 de lei şi ai câştigat 2000, înseamnă că eşti profitabil.

Costul a fost relativ mare şi destul de riscant dar s-a dovedit că ţi-a adus un beneficiu net de 1500 lei. Combinaţia pe care ai reuşit să o realizezi a fost una net superioară celorlalţi jucători şi în acest mod se justifică succesul tău. Poţi avea însă surpriza să ai o carte bună şi să te laşi purtat de adrenalină pariind aproape toţi banii din buget. Ţi-ai făcut o analiză cost-beneficiu precară şi rezultatul a fost unul dezastruos pentru tine, eşti în pragul falimentului.

Cititul altor jucători

Fără discuţie, în jocul de poker îţi pui la treabă tot ceea ce înseamnă inteligenţa personală. Începând de la proiectarea unor posibilităţi de realizare de combinaţii câştigătoare şi până la cititul adversarilor, ai nevoie de toată inteligenţa de care dispui. Să citeşti un adversar nu este atât de uşor pe cât ai crede. Chiar dacă eşti într-un cazino fizic, jucătorii au expresii de tip poker face care nu lasă să fie citite stările emoţionale prin care trec. Mai mult decât atât, se permit şepcile şi ochelarii de soare, astfel încât faţa să fie aproape ascunsă în totalitate.

Îţi mai rămâne să le studiezi gesturile, însă cum ochii sunt oglinda sufletului, mâinile nu pot trăda cine ştie ce emoţii. Iar în online lucrurile sunt şi mai grele, va trebui să te bazezi pe stilul de joc al oponenţilor pentru a trage o concluzie pertinentă care să te ducă la decizia corectă.

Concluzie

Este deja certitudine faptul că jocul de poker te face mai inteligent. Gândeşte câţiva paşi înainte, fă o scurtă analiza cost-beneficiu şi încearcă să îţi citeşti cât mai exact adversarii. În afară de sporirea inteligenţei proprii îţi poţi mări şi bugetul de joc, aşa că merită să te întrebuinţezi măcar un pic, nu-i aşa?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Scoruri live

Articolul precedent

Drăgușin îl plimbă pe ambasadorul Tunisiei la un obiectiv IMAGINAR

Următorul articol

Ziua Internațională a Teatrului, marcată în Teleorman

Cele mai recente articole de Timp liber