liberinteleorman.ro

Cresc accizele la carburanți în 2024: Prețurile la pompă, mai mari cu peste 10%

28 decembrie 2023

Ministerul Finanțelor a publicat nivelul accizelor la carburanți, care vor crește în două rânduri în anul viitor, generând o creștere totală a prețurilor la pompă de până la 11%. Această măsură va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie și, respectiv, 1 iulie 2024.

Conform noilor reglementări, accizele pentru 1.000 de litri de benzină vor fi majorate la 2.019 lei, iar cele pentru motorină la 1.850 de lei, o ajustare menită să țină pasul cu inflația. Aceste modificări reprezintă creșteri semnificative, cu accizele pentru benzină crescând cu 243 de lei la 1.000 de litri, iar cele pentru motorină cu 218 lei la 1.000 de litri.

În consecință, aplicând și TVA la noile accize, șoferii vor resimți o creștere de 29 de bani pe litru la benzină și de 26 de bani pe litru la motorină începând cu 1 ianuarie 2024. Adunând și creșterea din iulie, benzina se va scumpi, în total, cu 72 de bani pe litru, iar motorina cu 66 de bani pe litru. Această majorare va afecta direct buzunarul conducătorilor auto, iar impactul asupra costurilor de transport și al vieții de zi cu zi este de așteptat să fie resimțit în întreaga economie.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Balcaniadă de junioare cu alexăndrinence în topuri

Următorul articol

Centrul orașului Alexandria încheie anul în DEZASTRU, fără termen de finalizare

Cele mai recente articole de Actualitate