Creșă nouă în Alexandria, prin PNRR

în Administratie

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanţarea a încă 33 de creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul naţional de construire de creşe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Dintre cele 33 de creșe, una se va construi în Alexandria.

„În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 15 – Educație, Investiția 1 – Construirea, echiparea și operaționalizarea a 110 creșe, Operațiunea 2 – PNRR/2022/C15/02, Primăria Alexandria, prin reprezentant legal primar VICTOR DRĂGUȘIN, alături de ministrul CSEKE ATTILA, reprezentantul legal al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, împreună cu Directorul General IRINA MANUELA PĂTRĂȘCOIU, reprezentantul Companiei Naționale de Investiții, au semnat în data 29 august 2022 contractul de finanțare având ca obiectiv de investiții ”Construire creșă mică, str. Șoseaua Turnu Măgurele, nr. 4, municipiul Alexandria, județul Teleorman”, cu o valoare de 11.886.810,72 lei, T.V.A. inclus.

Proiectul prevede construirea unei creșe, care poate susține o capacitate de 40 de copii, cu regim de înălțime – parter, separată în trei nuclee funcționale: administrativ (zonă de acces), sală copii și nucleu tehnico-gospodăresc. Amplasarea creșei se va realiza în cadrul intravilanului municipiului Alexandria, într-o zonă liniștită, iar terenul propus pentru amenajarea contrucției va fi prevăzut cu spații verzi și locuri de joacă.

Ne dorim să transmitem faptul că vom asigura un spațiu corespunzător vârstei pentru a se putea dezvolta într-un climat educațional plăcut, în raport cu normele în vigoare.

Prin urmare, creșa va fi prevăzută cu următoarele spații: 4 dormitoare, 2 camere de joacă, dotate cu vestiar, filtru și grupuri sanitare, inclusive pentru persoanele cu dizabilități, coridoare, zonă de primire, cabinet medical cu izolator, zonă adminstrativă și nucleul tehnico-gospodaresc.

În exteriorul creșei, construcția va fi configurată cu rampă, pentru accesul și utilizarea acesteia de către persoanele cu dizabilități, configurate corespunzator iar accesul în clădire va fi realizat cu acces separat pentru copii și personal.

Mai mult de atât, creșa va fi dotată atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu panouri solare.

Termenul limită prevăzut pentru implementarea proiectului este data de 31 decembrie 2025”, a anunțat Primăria Alexandria..

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*