liberinteleorman.ro

Consilierul local Gabriel Bulumac propune achiziționarea a două aparate Drug Test pentru testarea șoferilor

28 noiembrie 2023

În cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului Alexandria, Gabriel Bulumac, consilier local și lider al consilierilor locali ai PNL, a depus un referat crucial privind siguranța rutieră. Propunerea sa vizează achiziționarea a două aparate Dräger Drug Test destinate testării șoferilor în cazul suspiciunii de consum de droguri și alte substanțe interzise, având în vedere resursele puține deținute de Poliție în acest scop.

În referatul depus, consilierul local a argumentat necesitatea echipării autorităților cu astfel de dispozitive pentru a asigura un control mai eficient asupra potențialilor șoferi aflați sub influența substanțelor interzise.

REFERATUL DE APROBARE
Privind aprobarea achiziționării a două aparate Dräger Drug Test pentru testarea şoferilor în cazul suspiciunii de consum de droguri și alte substanțe interzise. Aceste aparate vor fi date Inspectoratului Judeţean de Poliție Teleorman, Poliția Municipiului Alexandria, în folosință gratuită.
Subsemnatul Bulumac Florin Gabriel, în calitate de lider de grup al consilierilor locali PNL din Consiliul Local al municipiului Alexandria, vă înaintez prezentul referat de aprobare, având ca scop aprobarea achiziţionării a două aparate Dräger Drug Test pentru testarea şoferilor în cazul suspiciunii de consum de droguri şi alte substanțe interzise. Cele două aparate vor fi date Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman, Poliția Municipiului Alexandria, în folosință gratuită. Prețul unui aparat este de 20.000 de lei cu tot cu TVA, iar astfel de aparate au fost achiziționate şi de alte municipalități și date în folosință gratuită către Inspectorate de Poliție.
Detectoarele tip Drager Drug Test 5000 pot determina mai multe tipuri de substanțe, precum amfetamină, metamfetamină, opiacee, cocaină, benzodiazepan, cannabis, metadon sau ketamine.
Situația actuală în județul Teleorman indică faptul că există o creștere a numărului consumatorilor de droguri în municipiul nostru. Această tendință este îngrijorătoare şi necesită o abordare fermă şi eficientă din partea autorităților.
În acest context, consider că este de o importanță crucială să sprijinim eforturile poliției în combaterea traficului şi consumului de droguri prin achiziționarea și donarea a două aparate drug test către Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman, Poliția Municipiului Alexandria. Aceste aparate moderne și eficiente vor permite poliției să identifice rapid și precis prezenţa substanțelor interzise în probele biologice prelevate de la suspecți sau de la persoanele implicate în accidente rutiere.
Beneficiile acestei achiziții și donații sunt multiple. În primul rând, poliția va avea acces la un număr mai mare de aparate drug test, ceea ce va permite desfăşurarea unui număr mai mare de teste într-un timp mai scurt. Acest lucru va contribui la creşterea eficienței și rapidității în identificarea şi sancționarea celor implicați în traficul şi consumul de droguri.
În al doilea rând, prin donarea acestor aparate către către Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman, Poliția Municipiului Alexandria, vom demonstra sprijinul nostru ferm față de forţele de ordine şi angajamentul nostru în a asigura un mediu sigur şi sănătos pentru comunitatea noastră. Această acțiune va consolida relația de încredere dintre poliție și cetățeni și va contribui la creşterea sentimentului de siguranță în rândul locuitorilor municipiului nostru. În concluzie, achiziționarea şi donarea de aparate drug test către Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman, Poliția Municipiului Alexandria reprezintă o inițiativă necesară și oportună pentru a sprijini eforturile poliției în combaterea traficului şi consumului de droguri, în contextul creşterii numărului consumatorilor de droguri. Prin această acțiune, vom contribui la creşterea eficienței și rapidității în identificarea și sancționarea celor implicați în aceste activități ilegale, asigurând astfel un mediu mai sigur şi mai sănătos pentru comunitatea noastră.
Față de cele prezentate mai sus şi în conformitate cu prevederile art. 87, alin. (5), art. 129, alin. (1), alin. (2), lit. d) şi alin. (7), lit. b), art. 139, alin. (1), art. 196, alin. (1), lit. a) şi art. 243, alin. (1), lit. a) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, solicit conform Legii sprijinul Secretarului General și al compartimentelor de resort din cadrul aparatului de specialitate al primarului, elaborarea unui Proiect de Hotărâre care să intre pe ordinea de zi a Consiliului Local al municipiului Alexandria.
Cu deosebită considerație,
Bulumac Florin Gabriel

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

107 de ani de la Șarja de la Prunaru

Următorul articol

Bărbat din Alexandria, băut la volan – Avea 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat

Cele mai recente articole de Actual

Ț𝐢-𝐚𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐢𝐭 𝐯𝐫𝐞𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐚𝐜𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢? 𝐀𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐢 𝐨𝐜𝐚𝐳𝐢𝐚

Pentru anul de învățământ 2024 – 2025, 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ „𝐀.𝐃. 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚” 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 recrutează candidați pentru locurile aprobate