liberinteleorman.ro

Conducerea DGASPC Teleorman a fost demisă! Interimatul este asigurat de un fost strungar devenit director

Adrian Gâdea – președintele Consiliului Județean Teleorman s-a uitat mai atent spre Direcția de Protecție a Copilului Teleorman și a decis să-l demită pe Mugurel Putineanu pentru o serie de nereguli. Conducerea instituției a fost destituită în urma unui raport făcut de Consiliul de Monitorizare în urma scandalului la centrul de îngrijire Olteni.

Interimar la directorat a fost numit Florinel Dragomirescu, strungar la bază, care a mai deținut postul de șef o vreme. Ca fapt divers (se pare) pentru conducătorii din Teleorman, instituția care protejează copiii (teoretic) în Teleorman va fi dirijată, din nou, de un fost condamnat, în perioada anilor 1995 – 2000, pentru furt de rulmenți, pe care i-ar fi vândut unor turci.

Mai mult, Dragomirescu a fost găsit în conflict de interese de ANI. În calitate de Director General al DGASPC Teleorman, Florinel a semnat dispoziția din data de 28 aprilie 2017 privind mutarea definitivă a soției sale, din funcția publică de execuție de inspector la Compartimentul intervenție în situații de abuz, neglijare, trafic, migrație și repatriere în funcția publică de Inspector la Biroul de Resurse Umane al Instituției. S-au încălcat astfel dispozițiile articolului 79, alin1 și 2 din Legea 161/2003. Soția lui Dragomirescu a lucrat apoi multă vreme împreună cu soțul, aflându-se în subordinea directă a acestuia…

Să nu uităm că instituția din Teleorman s-a aflat în centrul unui dosar penal care a dus la condamnarea lui Liviu Dragnea. Pe 27 mai 2019, fostul lider al PSD a fost condamnat definitiv de Instanța Supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Elena Maria Rădneanțu a luat singurul „10 pe linie” din Teleorman la Evaluarea Națională

Următorul articol

Poliţia Română a operaţionalizat Registrul persoanelor care au comis infracţiuni sexuale

Cele mai recente articole de Actualitate