liberinteleorman.ro

Claudiu Năsui: „Județele fruntașe în absorbția de fonduri sunt cele mai sărace, Vaslui, Teleorman. Și rămân așa”

4 ianuarie 2024
Advertisement

Fostul ministru al Economiei – Claudiu Năsui a criticat continuarea programului PNDL 3 și spune că nu face altceva decât să întărească puterea baronilor locali. El a dat ca exemplu cele mai sărace județe din România – Teleorman și Vaslui – care deși obțin fonduri, rămân în subdezvoltare.

„A fost PNDL 1, PNDL 2 și acum suntem la PNDL 3. Dacă ar fi fost rezultate de dezvoltare locală s-ar fi văzut până acum, dar ce am văzut? Județele fruntașe în absorbția de fonduri sunt în general cele mai sărace, Vaslui, Teleorman, și care rămân cele mai sărace. În schimb ce vedem acolo este o consolidare a baronilor locali, a puterii locale, a acelor oameni care nu mai pot fi dați la o parte pentru că oricine ar încerca să îi contracandideze ar fi eliminați și ar trebui să surmonteze o putere fantastică pentru că ei sunt alimentați cu bani de la centru. Vedem asta în cazul fostului baron local Buzatu și în atâtea alte județe.

Eu aș considera că dacă chiar vrem să ajutăm ruralul trebuie să avem acea descentralizare fiscală despre care s-a vorbit și atunci abia am avea o șansă să avem aceste investiții corect făcute. Primarii ar fi responsabili în fața alegătorilor lor pentru investiția pe care o fac”, a spus Claudiu Năsui, la un post TV.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Garda de Mediu: Primăriile nu au curățat și refăcut mediul în localitățile cu depozitări necontrolate de deșeuri

Următorul articol

Poliția Locală din Alexandria ridică mașinile staționate neregulamentar sau abandonate

Cele mai recente articole de Actualitate