liberinteleorman.ro

Ciprian Ciuperceanu, primarul de la Drăgănești Vlașca: ”Prioritatea mea este asigurarea unui nivel de viață superior cetățenilor mei”

14 februarie 2017

Monica Vasilescu

La 30 de ani, este cel mai tânar primar din Teleorman. Ciprian Ciuperceau a reușit, cu determinare și cu foarte puțină experiență politică, să se impună în fața unor candidați cu vechime în alegeri și a devenit, în iunie 2016, primarul comunei Drăgănești Vlașca. Tinerețea sa a fost unul dintre avantajele avute în lupta electorală, dar și faptul că intrarea sa în cursă a venit pe fondul unor lipsuri acute într-o comună cu potențial considerabil în a fi dezvoltată. A demonstrat că se poate, a fost ales să fie un factor decident într-una dintre cele mai mari administrații teleormănene și doar de el depinde cum va arăta, peste patru ani, comuna în care cei mai mulți dintre cetățeni i-au acordat încrederea. Până la terminarea mandatului, însă, ne-am dorit să aflăm ce planuri conține mapa de lucru a primarului de la Drăgănești Vlașca, cum a găsit starea localității și cum are de gând să remedieze neregulile, iar răspunsurile lui Ciprian Ciuperceanu au venit prompt, în interviul acordat de acesta ziarului Liber în Teleorman.

 

Comuna Drăgănești Vlașca, ca și altele din Teleorman, avea setările ei din punct de vedere al alegerii conducătorilor. De ce credeți că oamenii v-au considerat pe dumneavoastră potrivit pentru funcția de primar?

Comuna Drăgănești Vlașca avea nevoie de schimbare. Oamenii mi-au acordat votul de încredere și le mulțumesc cu această ocazie încă o dată. Consider că în cele câteva luni de când am ocupat funcția de primar schimbările în bine au apărut.

Cum ați găsit atitudinea autorității locale față de cetățeni și ce îmbunătățiri ați adus până acum?

Atitudinea autorităților față de cetățeni a fost și este una potrivită, se acordă un sprijin mare persoanelor care au nevoie. Dintre îmbunătățirile care au ajutat autoritățile locale pot nominaliza proiectul camerelor video instalate în toată comuna, alimentarea cu apă aproape de finalizare, punctul de lucru SMURD care va fi gata până în luna iunie. Acesta va oferi condiții bune de lucru pompierilor, dar și un grad mai mare de siguranță cetățenilor, prin scurtarea timpilor de acțiune în caz de accident rutier, incendiu sau alte situații de urgență.

Concret, ce ați făcut în cele șase luni de ”primărit”?

Am lucrat în ritm alert. Am pus lămpi cu led pe europeană! Echipa de fotbal este în liga 4, am băgat apă la stadion, suntem la 80% cu proiectul cu apa! În unele locuri a fost nevoie să facem defrișări, am plantat tuia pe șoseaua europeană. Primăria a fost modernizată și dotată cu centrală nouă. Am pus stații de autobuz în Drăgănești, Comoara și Văceni, băncuțe, coșuri de gunoi. Am pus glibură asfaltică pe strada de la poliție, școala generală și liceu, am început cu lucrurile esențiale pentru un trai decent în comunitate.

Pe ce principii se ghidează mandatul dumneavoastră de primar?

Încă de la început mi-am propus să pun oamenii mai presus de orice. Când am candidat la funcția de primar, mi-am luat angajamentul în fața cetățenilor comunei că voi pune mai presus de orice problemele lor, îi voi ajuta și voi face tot ce e posibil pentru ca această localitate să se dezvolte, deoarece, după cum bine știm, această localitate a fost vitregită de investiții de infrastructură, sănătate și educație.

Care este punctul forte al comunei Drăgănești Vlașca și cum ar putea fi el valorificat?

Punctul forte al comunei este reprezentat de așezarea geografică și faptul că suntem aproape de patru orașe, inclusiv București, iar acest aspect este extrem de important, putând avea foarte multe oportunități de dezvoltare pentru localitate, pe care, bineînțeles, le vom fructifica întocmai.

Care sunt prioritățile dumneavoastră pentru localitate?

Prioritatea mea este asigurarea unui nivel de viață superior cetățenilor mei. Printre acestea se mai numără proiectul de apă curentă și cel de canalizare, care sunt proiecte cu întâietate pentru mine.

Un proiect de suflet aveți?

Toate proiectele care se desfășoară în comuna Drăgănești Vlașca sunt făcute cu suflet pentru cetățeni, dar am și un proiect care îl pot declara „proiect de suflet”, construirea unei noi grădinițe.

Este nevoie și de sprijin politic pentru unele planuri? Îl aveți?

Politicul are rolul lui bine definit în toate administrațiile publice locale, totuși, nu consider o prioritate pentru mine partea politică. La alegeri am avut sprijin unui partid politic, dar asta nu înseamnă că am obligații față de partid mai mult decât față de cetățenii localității. Cât despre sprijin, am găsit înțelegere pe toate planurile.

Sunteți cel mai tânăr primar din Teleorman. Ați simțit vreo reticență din partea celor care au parteneriate de colaborare cu primăria față de vârsta dumneavoastră?

Nu am întâmpinat absolut nicio problemă privind vârsta mea cu nimeni. Oamenii au observat nivelul de seriozitate cu care tratez activitățile Primăriei Drăgănești Vlașca și nu mi-au lăsat impresia că mă judecă în funcție de vârstă.

Cum arată județul în viziunea unui primar în vârstă de 30 ani?

Sunt conștient de gradul de dificultate în care se află acum județul Teleorman, dar și optimist privind peste câțiva ani acest județ. Teleormanul are șansa de a se dezvolta corespunzător, dacă noi toți ne facem munca pe care ne-am ales-o sau pentru care am fost aleși.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Bună ziua, tot respectul pentru domnul primar respectiv domnul Vice – primar și echipa dumneavoastră!!!! Am făcut o solicitare pe strada Magura nr. 16 sat comoara, sat Draganesti Vlasca în 14.08.2020 unde am solicitat montarea unui corp de iluminat stradal pe stâlpul prezent!!!!! În mai puțin de 24 ore a și fost montata lampa!!!!! Nota 10+pentru promptitudinea cu care ați acționat!!!!! Cei mai profesioniști!!! Sa va ajute dumnezeul sa fiți sănătoși și sa rămâneți la conducerea Primăriei foarte mult timp!!!! Asa super echipa mai rar!!!!! Va multumim frumos.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Curajoșii care au alungat morții din Teleorman

Următorul articol

Jonglerii necurate la APIA Teleorman. Directorul Eugen Coman dă cu banii pe geam și cu flit legii

Cele mai recente articole de Interviu