Centrul de performanță „Niculae Moromete” 2022 – Concurs de creație literară

în Cultură

Prin proiectul Centrul de Performață „Niculae Moromete”, Biblioteca Județeană „Marin Preda” , instituție subordonată Consiliului Județean Teleorman, propune cultivarea, stimularea, promovarea și recompensarea modului responsabil, activ și permanent de manifestare a liceenilor în cadrul relațiilor cu biblioteca.

Scopul proiectului este  participarea liceenilor la activitățile culturale ale bibliotecii, inclusiv în regim competițional oferit de Centrul de performanță ,,Niculae Moromete”, conform  Regulamentului de organizare.

 În cadrul Centrului de performanță sunt organizate periodic activități din domenii precum: teatru și coregrafie;  muzică și poezie; arte plastice; folclor și tradiții românești; artă fotografică și comunicări cu tema: Mă descopăr prin lectură.

Toate activitățile proiectului pentru anul 2022 sunt dedicate Centenarului Marin Preda.

Concursul de creație literară  ,,Niculae Moromete” se desfășoară pe două scțiuni, poezie și proză scurtă și  urmărește valorificarea talentului, capacitatea creatoare a liceenilor în domeniul creației literare, dar și o formă de stimulare a acestora spre lectură și implicit spre bibliotecă și activitățile derulate în cadrul bibliotecii.

Regulamentul de organizare a concursului și cele mai semnificative materiale din cadrul proiectului sunt publicate pe site-ul instituției www.bjteleorman.ro, la rubrica Proiecte culturale  –  Centrul „Niculae Moromete”.

Concursul de creație literară se desfășoară în perioada 03 -31octombire 2022 (realizarea și transmiterea lucrărilor), iar premierea va avea loc în perioada 09-10 noiembrie 2022, în cadrul Zilelor Bibliotecii. Premiile acordate constau în diplomă, trofeu, tricou, agendă și pix. Juriul este format din cadre didactice în domeniu desemnați de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman și bibliotecari.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*