liberinteleorman.ro

Ce-i lipsea Alexandriei… pergole din lemn fin

Monica Vasilescu

Așa leneși cum par mulți dintre locuitorii Alexandriei, dacă sunt întrebați ce își doresc cel mai mult pentru orașul lor răspund prompt: locuri de muncă. Sau alei fără gropi. Ori cartiere fără mizerie. Acestea și alte câteva subiecte sunt OF-urile întregii comunități de la Alexandria. Stă în puterea unui primar să atragă investiții, așa cum stă în puterea fiecăruia dintre noi să ne facem treaba bine la locul de muncă pentru ca problemele societății să se diminueze. Dacă, într-adevăr, asta dorim.

Totuși, în capitala de județ, până să se pună capăt depozitării gunoiului la margine de oraș, până să se modernizeze zone importante din urbe și până să scăpăm de probleme minore, cum ar fi insectele… se construiesc pergole. La fiecare scară de pe singura stradă de vază – Dunării, dar și pe Libertății, acolo unde se află pietonalul, s-au amplasat grinzi de lemn susținute de șiruri de coloane pe care se vor întinde plante agățătoare decorative.

Afacerea a costat municipalitatea suma de 1079.30 lei pentru fiecare pergolă montată pe strada Dunării (în 2015) și 1581.39 lei pentru fiecare pergolă amplasată în centrul orașului (în 2012). Menționăm că au fost construite, în total, 43 de pergole (21 în anul 2012, pe strada Libertății, și 22 anul acesta, pe Dunării). Situația detaliată poate fi studiată în facsimilul alăturat, primit de la Primăria Alexandria, în baza unei cereri conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public. De execuție s-a ocupat serviciul public de interes local Administrația Domeniului Public Alexandria…

pergole (2)pergole (1)

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

  1. „Așa leneși cum par mulți dintre locuitorii Alexandriei, dacă sunt întrebați ce își doresc cel mai mult pentru orașul lor răspund prompt: locuri de muncă.”
    Doamna Monica Vasilescu, autoarea articolului de mai sus, sunteti sigura ca asta isi doresc locuitorii Alexandriei?! Va intreb deoarece, cum sa zic, ceva nu se pupa aici! In ultima campanie electorala pentru alegerile parlamentare, unul dintre cei mai mari pacalici ai politicii post-decembriste romanesti, Liviu-Nicolae Dragnea, promitea alexandrenilor, din toti rarunchii lui, cele 3 mari prioritati ale lui si ale partidului din care el face parte (de fapt, o organizatie mafiota!), anume crearea a nu stiu cate sute de mii de locuri de munca. Au vazut alexandrenii un singur loc de munca ce ar putea fi pus pe seama pacaliciului Dragnea? Vorba lui Octavian Cotescu – canci!
    Ei bine, cu toate astea, la un ultim sondaj de opinie (neoficial) savarsit in Alexandria, pe fondul condamnarii pacaliciului Dragnea, la care se adauga dovedirea caracterului penal al vietii publice a prim-ministrului Romaniei – membru al organizatiei mafiote numite FSN – PDSR – PSD – alexandrenii ii crediteaza pe alde Dragnea cu peste 65%!!!
    In aceste conditii nu credeti ca locuitorii Alexandriei, unii dintre ei, nu sunt lenesi ci sunt… altfel?! Sau, ma rog, si lenesi dar si… altfel?!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Comandantul Marin și-a pus soția în evidență

Următorul articol

„Geniile” din Primăria Viișoara plombează strada lui Neamu cu ciment gol

Cele mai recente articole de Actualitate