liberinteleorman.ro

Cât costă benzina și motorina înainte de scumpirea de la 1 ianuarie 2024

30 decembrie 2023

Înainte ca majorarea accizelor la carburanți să intre în vigoare la 1 ianuarie 2024, adică luni, șoferii se confruntă deja cu creșteri la prețurile benzinei și motorinei.

La stațiile LukOil, prețurile la carburanți se situează astfel:

  • Benzina Standard 95 / Benzina 95: 6.49 lei
  • Benzina 100: 7.19 lei
  • Motorina: 6.97 lei
  • Motorina Super Diesel: 7.33 lei

În același timp, la stațiile Petrom, prețurile sunt următoarele:

  • Benzina Standard 95: 6.49 lei
  • Motorina: 6.97 lei
  • GPL: 3.38 lei

Ministerul Finanțelor a anunțat recent majorarea accizelor la carburanți, care va avea loc în două etape – prima la 1 ianuarie și a doua la 1 iulie 2024. Conform proiecțiilor, această măsură va genera o creștere a prețurilor la pompă de până la 11%.

Ministerul Finanțelor a publicat nivelul accizelor, iar impactul acestora se va resimți direct în buzunarele șoferilor. Cu prețurile carburanților deja în creștere, mulți se întreabă cum vor gestiona această majorare și cum va influența aceasta costurile de transport.

Pentru a face față acestei creșteri, șoferii și întreprinderile vor trebui să caute soluții alternative pentru gestionarea costurilor de transport. Oricum ar fi, începând cu 1 ianuarie 2024, prețurile la pompă vor fi mai mari, iar impactul acestei majorări va fi resimțit în întreaga economie.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Criză majoră în Sănătate: sindicaliștii Sanitas amenință cu cea mai mare GREVĂ

Următorul articol

Inspectorii de prevenire au intensificat controalele la spațiile de cazare, la spațiile de alimentație publică care organizează mese festive de Revelion

Cele mai recente articole de Actualitate