Candidații Teleormanului au defilat de Ziua Națională

în Actualitatea politică

img_2140Carmen Dumitrescu

A fost bine. Asta ar putea spune cei mai mulți dintre teleormănenii care au luat parte la evenimentele organizate în județ cu prilejul Zilei Naționale. Și probabil că n-ar greși, pentru că vremea a fost frumoasă, iar bunul simț al participanților (evident, direct interesați) a fost mai vizibil decât în anii precedenți. Marile doamne ale județului s-au îmbrăcat în negru, excepție făcând (ce să vezi?) tot Carmen Daniela Dan, care nu se simte bine dacă nu se îmbracă ca la Etno TV, iar marii bărbați au afișat ceva mai multă seriozitate decât în trecutul nu foarte îndepărtat, când aveau glume să-și împărtășească pe fundalul sonor asigurat de imnul național. Per ansamblu, n-au fost momente jenante și nici tensionate.

img_2135Singurul aspect de menționat a fost cel legat de prezența în Teleorman a mai multor personalități de seamă, care, în alte condiții, nici nu calcă pe la astfel de evenimente. Dar în alte condiții, ei nu candidau. Ei bine, în acest an a fost  plin de foști, actuali și viitori parlamentari. La Alexandria, rândurile oamenilor de seamă au fost îngroșate de Valentin Boboc, Ică Florică Calotă, Samuel Calotă, Timotei Stuparu, Florinel Dumitrescu, Adrian Gâdea, Viorica Dăncilă, Eugen Pîrvulescu, Mara Calista, Mihai Murar, Gabriel Florea și lista poate continua cu toți cei pe care îi vedem în afișele electorale ale acestor zile.

15292752_824980494310492_145879133_oFostul prefect și actualul candidat al PSD, Carmen Daniela Dan a preferat să defileze în Videle, aceea fiind zona ei de interes actual. Liviu Dragnea n-a binevoit să vină în județul căruia îi cere sprijin în alegeri, preferând să stea la București, după gard, lângă Firea, pentru că așa cum știm, la Cotroceni n-a fost invitat, din cauza statutului său de condamnat penal. Dacă venea în Teleorman, sigur se simțea și el mai bine, că aveau grijă ai lui să-l facă să se simtă special, chiar dacă nu merită…

img_2145Pentru oamenii de bun simț, absența lui Dragnea a constituit un punct în plus în organizarea evenimentului, care a avut și momentele lui minunate, asigurate de niște copii foarte talentați, precum Daniela Rizea, care a interpretat Imnul într-un fel care a stors lacrimi de la public, de un ansamblu de la Palatul Copiilor și de o parte a Ansamblului Burnasul, care a trezit emoția în participanții la eveniment prin niște cunoscute cântece patriotice.

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*