liberinteleorman.ro

Calitatea aerului, acceptabilă în Teleorman – Anunțul APM

17 februarie 2023

Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman spune că în județ este o calitate a aerului acceptabilă. În urma măsurătorilor de la cinci stații situate în municipiul Alexandria, municipiul Turnu Măgurele și orașul Zimnicea, calitatea aerului este una acceptabilă. Indicii generali de calitate a aerului zilnic sunt următorii: bun, acceptabil, moderat, rău, foarte rău și extrem de rău.

Aerul este una dintre cele mai importante resurse naturale de care depinde viața pe planeta noastră. Deoarece aerul constituie suportul prin care are loc transportul cel mai rapid al poluantilor în mediul înconjurator, ale caror efecte sunt resimtite în mod direct si indirect de om si de catre celelalte componente ale mediului, prevenirea poluarii atmosferei reprezinta o problema de interes public, national si international.

Poluarea aerului are numeroase cauze, unele fiind rezultatul activitatilor umane din ce în ce mai intense si raspândite în ultima perioada, altele datorându-se unor conditii naturale de loc si de clima.

Un aport însemnat în degradarea calitatii aerului îl au însa centralele termice si mijloacele de transport care emit în atmosfera în special oxizi de carbon, dioxid de sulf, oxizi de azot si pulberi. O contributie mare în cresterea efectelor negative ale acestor gaze în atmosfera o au fenomenele meteorologice.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Împăduriri de 640.000 de euro în Teleorman – Contract URIAȘ al Romsilva

Următorul articol

Bucureștiul stă să cadă la cutremur: barajul Ciurel, un sfert din clădiri, o treime din spitale

Cele mai recente articole de Fara categorie