liberinteleorman.ro

Avertizare de ceață – Recomandările polițiștilor

Ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din 13 judeţe şi local sunt condiţii de formare a poleiului, carosabilul devenind alunecos, a transmis, miercuri, Centrul Infotrafic.

Este vorba de judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Covasna, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Mureş, Sibiu, Teleorman, Vaslui şi Vrancea.

Având în vedere avertizările de ceață emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru astăzi, în intervalul orar 7:00 – 10:00, polițiștii teleormăneni le recomandă conducătorilor auto să circule cu atenție sporită și să adapteze permanent viteza la condițiile meteo – rutiere.

În acest context (scăderea vizibilității sub 200 m, izolat – sub 50 m), polițiștii vor acționa pe drumurile publice pentru prevenirea evenimentelor produse din cauza condițiilor meteo nefavorabile și îi sfătuiesc pe participanții la trafic să respecte câteva recomandări:

În condiții de vizibilitate redusă, utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri.

Păstrați o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față și evitați acționarea bruscă a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare ale autovehiculului.

Sporiți atenția la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehicule cu gabarit mare.

Înainte de a porni la drum, interesați-vă cu privire la condițiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare decât în condiții normale.

În condițiile unui trafic aglomerat sau ale apariției blocajelor rutiere, păstrați-vă calmul, nu blocați intersecțiile și nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Totodată, polițiștii le recomandă șoferilor să respecte eventualele restricții de trafic, precum și indicațiile polițiștilor aflați în teren.

Polițiștii teleormăneni sunt în continuare la datorie, în teren, și sunt pregătiți să intervină, alături de celelalte forțe ale M.A.I.

Totodată, înainte de a pleca la drum, verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți și pregătiți autovehiculul pentru drum, verificând funcționarea sistemelor de iluminare-semnalizare, ventilare-degivrare, dar și verificând informații actualizate despre situația traficului, pe care le puteți găsi pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Costuri exorbitante pentru hrana deținuților, în Teleorman – Cine va câștiga contractul de 90.000 de euro

Următorul articol

Peste 100 de infracțiuni de conducere sub influența alcoolului, de la începutul anului, în Teleorman

Cele mai recente articole de Actual