liberinteleorman.ro

Artistul plastic Tudor Șerbănescu, la Săptămâna Artei Românești în Barcelona

6 iunie 2017
Advertisement

Monica Vasilescu

În perioada 15-25 iunie, România și Barcelona se unesc prin artă specială. Timp de 10 zile, mai mulți artiști români din țări diferite își vor întruni operele într-o galerie cu specific românesc. Săptămâna artei românești de la Barcelona va cuprinde o expoziție de artă românească, inaugurare cu produse gastronomice tradiționale, muzică live (tradițional românească și folk), dar și prezentare de carte. Evenimentul, coordonat de Helen Bijoux împreună cu Mihaela Mitruț de la II MUNDO BLUE Roma, va reuni artiști cu o bogată experiență culturală precum: Roxana Irimia, Geza Kovacs, Tudor Șerbănescu (Teleorman), Ana Hoble, Gabriela Dobre, Alin Neacșu, Dorin Mihai, Laura Livia Grigore. Manifestarea închinată artei românești nu este o noutate în afara țării, galeristul și promotorul de artă Gorgonio Sanjuan, reprezentantul GOYART, a mai organizat astfel de evenimente la Madrid, Paris, iar anul acesta la Roma.

Pe 30 iunie, Gorgonio Sanjuan va veni în Alexandria cu o expoziție internațională, la care va lua parte și Tudor Șerbănescu, un senior al artei românești contemporane, întors recent din Spania pentru a reînvia cultura de acasă, iar acesta nu este doar un deziderat, domnia sa având în portofoliul personal multe lucrări expuse în țară și dincolo de granițele ei și foarte multe activități dedicate artei. Expoziția din 30 iunie este organizată împreună cu Centro Pro Arte, iar după acest eveniment artistul plastic urmează să participe, între 10 și 17 iulie, în Bulgaria, la un simpozion-tabără de creație, acțiune la care iau parte și alți pictori care au obținut performanțe artistice superioare, din Rusia, Spania și alte țări, artiști care vor crea lucrări folosind specificul zonei din care provin.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Universitatea Alexandria a sărbătorit alături de suporteri promovarea în Superliga de fotbal feminin

Următorul articol

Se face sens giratoriu la intersecția spre Lăceni!

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,