#Antreprenorium: Banii europeni sprijină viitorii antreprenori din Regiunea Sud

în Actualitate

O idee bună este necesară dar insuficientă atunci când vine vorba despre a pune bazele unei afaceri de succes. Dincolo de concept, este nevoie de muncă, de cunoștințe profesionale avansate în domenii diverse, precum management, marketing, resurse umane și, mai ales, este nevoie de resurse financiare.

Sunt numeroase cazurile în care persoanele care au idei de afaceri nu ajung niciodată să le pună în practică tocmai din lipsă de resurse și cunoștințe de bază despre antreprenoriat. De la această idee a pornit #Antreprenorium, un proiect implementat de Asociația “Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT (CCMP EUROPROJECT), în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA).

Proiectul s-a adresat celor care au domiciliul sau reședința într-unul dintre cele șapte județe ale regiunii Sud – Prahova, Ialomița, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu sau Călărași și care au fost interesați sa înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban din această regiune. Aceștia au fost invitați la un concurs de planuri de afaceri, care și-a anunțat câștigătorii în octombrie. Din cele 79 de planuri de afaceri înscrise în concurs, 55 au fost selectate pentru a primi sprijin în dezvoltarea afacerii.

Câștigătorii vor efectua stagii de practică în întreprinderi deja existente, cu profil similar afacerii propuse, iar apoi vor participa la sesiuni de consiliere și mentorat. Va urma înființarea întreprinderilor și implementarea planului de afaceri, prevazută până la mijlocul anului 2020. Fiecare afacere beneficiază și de un sprijin financiar de pana la 160.000 de lei, iar consilierea continua și după implementarea afacerii pentru asigurarea sustenabilității acesteia, asigurându-se astfel funcționarea întreprinderilor, menținerea locurilor de muncă, a echipamentelor și investiției.

Proiectul #Antreprenorium este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, apelul România Start Up Plus și are drept obiectiv încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbana din regiunea Sud a României.

Cei care doresc mai multe informații despre proiect pot scrie pe adresa [email protected] sau pot suna la numărul de telefon 0758 099 670.

 

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*