liberinteleorman.ro

Angajat la Antifraudă, trimis în judecată după ce a folosit diplomă de studii falsă pentru a promova în funcție

2 noiembrie 2023

Doi angajaţi ai ANAF din cadrul unor Direcţii Antifraudă Fiscală au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune şi uz de fals, după ce au folosit diplome de studii falsificate pentru a promova în funcţii.

Unul dintre aceștia este din Teleorman. Acesta a încercat să promoveze pe o funcţie superioară în cadrul Direcţiei Antifraudă Fiscală Alexandria, folosind o diplomă falsificată şi susţinând că este absolvent al unei universităţi private. El nu a reuşit să promoveze, întrucât angajaţii de la resurse umane au avut suspiciuni cu privire la veridicitatea diplomei de studii. Funcţionarul este cercetat pentru tentativă la înşelăciune şi instigare la uz de fals.

„La data de 08.07.2022, cu prilejul formulării unei cereri de transfer în funcţia publică de inspector clasa I grad profesional superior din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 3 Alexandria, inculpatul a încercat să-i inducă în eroare pe funcţionarii publici din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală-Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 3 Alexandria, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase că inculpatul deţine titlul de economist, absolvent al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir Bucureşti, în domeniul Administrării Afacerilor, specializarea Managementul Afacerilor, promoţia 2004, utilizând drept mijloace frauduloase înscrisuri oficiale falsificate, respectiv diploma de licenţă presupus a fi emisă la data de 16 octombrie 2005 de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, şi suplimentul la diploma de licenţă, în scopul obţinerii de foloase patrimoniale, reprezentate de salariul cuvenit funcţiei în care a cerut transferul, fără a se produce o pagubă, întrucât funcţionarii publici din cadrul departamentului de resurse umane au sesizat caracterul fals al înscrisurilor depuse”, informează, joi, procurorii Parchetului de e lângă Judecătoria Sectorului 1. 

În perioada iulie-septembrie 2022, a determinat un terţ să depună la finalul lunii septembrie 2022, în numele său, la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia de Organizare şi Resurse Umane, diploma falsă.

Dosarul în care cei doi funcţionari sunt cercetaţi penal va fi judecat la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Advertisement

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ministrul Agriculturii – Florin Barbu vine în Teleorman, în vizita reprogramată

Următorul articol

Jandarmii teleormăneni s-au alăturat campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”

Cele mai recente articole de Actualitate