Am ales! Ce am cules?! Gabriel Nădrag nu a ajuns primar, dar a devenit consilier local

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

Fură alegeri locale. Acum, după ce a trecut febra scrutinului și cunoaștem numele și prenumele celor care timp de patru ani vor ocupa un scaun în Consiliul local Alexandria, tragem linie și începem să punem în balanță bunele și relele. Ziarul Liber în Teleorman va prezenta, pe rând, consilierii locali și va încerca să identifice recomandările pe care le-a avut fiecare pentru a se califica în forul ce face legea locală. Dacă urnele au vorbit, analizăm cum au votat cetățenii când n-au avut de unde alege. Spunem asta fiindcă votul e liber, dar candidații sunt stabiliți de Partid.

am ales ce am cules - gabriel nadragÎn forul legislativ local de la Alexandria fac legea oameni din mai multe categorii sociale, care au un punct comun: politica. Mai exact, partidul care i-a dus acolo. Unii sunt profesori, alții medici sau ingineri. Au mai ajuns în cursul timpului și câțiva taximetriști de duzină sau paznici, dar nu despre ei vorbim acum. În acest nou mandat încredințat de către votanții din Alexandria a intrat și Gabriel Nădrag al PNL-ului, o figură nouă în politichia locului, un personaj liniștit căruia nu-i lipsește apetența pentru un strop de normalitate. Conform primelor cercetări ale noastre, se pare că Nădrag este unul dintre puținii indivizi care se îndrăgostesc de politică fără a se gândi prea mult la căpătuială. El are un loc de muncă decent la o întreprindere din Alexandria și se gândește să-și ia în serios rolul de consilier local, chiar dacă, până acum, nu avem nicio mostră cu referire la o astfel de dorință a sa. Nici nu a avut timp să se exprime, că abia a jurat să respecte Constituția și legile țării și să facă tot ce-i stă în putință pentru comunitatea locală, așa cum au făcut și colegii săi din CL.

În partidul din care face parte, Nădrag s-a remarcat relativ recent. Noi cei din presă ne amintim că PNL ar fi avut, la un moment dat, intenția de a-l băga în față la alegerile locale din acest an, pentru a candida la Primăria Alexandria. Și chiar dacă la vremea aceea, prin lunile martie- aprilie, ne-a uimit încrederea pe care un partid o acordă unei persoane care nu și-a demonstrat public abilitățile pentru a conduce un oraș, neavând nicio funcție în administrație până atunci, am sperat într-o gândire de tip nou, cu oameni neînmatriculați la șmenurile din culise. Totuși, visul său nu a ținut mult, fiind una dintre fumigenele cu care ne-am obișnuit în toate campaniile electorale, pentru derută. Deruta partidului mai mult, pentru că populația din Alexandria a părut că știe întotdeauna pe cine să pună ștampila la votare. Și uite așa s-a retras Gabriel Nădrag din competiția internă, în care mai erau angrenați și alți colegi, lăsându-i pe aceștia cu lupta lor latentă, fapt care ne-a bucurat, fiindcă nu de multe ori avem ocazia să vedem printre noi persoane care își văd lungul nasului.

Fără a ține seama de cele anterioare, chiar dacă planurile de ochii lumii ale liberalilor vizau pentru el funcția de primar, Nădrag a țintit un scaun public și s-a așezat pe cel de consilier local, după aceste alegeri. Că așa e în viață, îți poți face strategii la dungă, dar soarta nu te întreabă niciodată dacă ţi-ai băgat cămaşa-n pantaloni.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*