Alexandria, printre cele mai amărâte orașe din țară

în Administratie/Politica altfel

Monica Vasilescu

Nu surprinde pe nimeni faptul că reședința Teleormanului nu este pe primele locuri la nivel de țară privind nivelul de trai. Din contră. Fiecare cetățean al Alexandriei știe foarte bine traiul din localitatea pe care o numim, poate nemeritat, urbe europeană. Totuși, chiar dacă știm cum stăm cu sărăcia la nivel local, nu este deloc plăcut să aflăm că orașul în care, vorba aia, avem wi-fi și radio stradal, se află pe ultimele locuri ale clasamntelor naționale în ceea ce privește traiul zilnic.

Potrivit unui studiu realizat de platforma de imobiliare Storia.ro şi agenţia D&D Research, oraşele desemnate ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vieţii sunt Reşiţa, Alexandria, Vaslui, Focşani, Piatra-Neamţ, Satu-Mare, Tulcea, Călăraşi, Botoşani şi Brăila.

La celălalt pol, în fruntea clasamentului, se află oraşele Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Piteşti, Timişoara, Târgu Mureş, Craiova, Bucureşti şi Iaşi. Cercetarea a analizat percepţia pe care românii o au asupra costului vieţii perceput din oraşul şi cartierul în care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obţin.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*