Alexăndreanul Iannis Mario Cristea a devenit campion european la karate

în Cultură

Carmen Dumitrescu

Teleormanul are și motivele lui de mândrie. Iar unul dintre ele e numărul important de copii talentați și de tineri ambițioși, care reușesc să vină acasă cu premii obținute în cadrul unor competiții naționale și internaționale. În domeniul sportului, numărul tinerilor teleormăneni care chiar fac performanță, în condițiile în care ei nu sunt aproape deloc susținuți aici, este în creștere de câțiva ani. Și unul dintre copiii cu care ne mândrim este alexăndreanul Iannis Mario Cristea, în vârstă de 10 ani, care se va întoarce în curând în țară nu doar cu premii, ci și cu mândria de a fi campion european. În această perioadă a avut loc în Serbia campionatul european de karate kohai SKDUN 2017, competiție în cadrul căreia alexăndreanul nostru a obținut locul 1 la kata și locul 3 la kumite. Copilul s-a făcut remarcat și în cadrul altor competiții de profil, iar anii de muncă pe care îi are în spate încep să dea roade. Iannis este elev la Școala Mihai Viteazul din Alexandria, unitate de învățământ care pare să fie una dintre pepinerele de valori ale județului.

Iannis este înscris la clubul ALEX DOJO ALEXANDRIA și a concurat pentru România în cadrul campionatului din Serbia, alături de un alt copil talentat al domeniului de la noi din județ, Maria Dincă.

 

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*