liberinteleorman.ro

Adrian Gâdea și Mircea Dumitrescu trag ponoasele de la Dragnea

13 iulie 2017
Advertisement

Monica Vasilescu

Era de așteptat ca, mai devreme sau mai târziu, toți cei care au girat, cu sau fără voia lor, activitatea infracțională a lui Liviu Dragnea să se confrunte cu Justiția, atât cât poate fi ea de corectă într-o țară în care mai bine intri în partid și nu te doare capul decât să înveți pentru o profesie onorabilă pe care nu o poți practica după normele democrației. În noul dosar discutat public sunt urmăriți penal, la DNA, GÂDEA ADRIAN IONUȚ, la data faptei președinte al CJ Teleorman, IORDAN NELA DORICA, la data faptei inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, ambii acuzați de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată, DUMITRESCU MIRCEA, la data faptei administrator public al județului Teleorman, acuzat de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în forma continuată, și omul de bază al lui Dragnea în CJ, care nici nu poate ieși la pensie fără acordul celui care are încă puterea în instituție deși nu-i mai deține de mult frâiele oficial.

Conform acuzațiilor procurorilor anticorupție, în luna ianuarie 2014, Adrian Gâdea, în calitate de președinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul lui Dumitrescu Mircea, nu a îndeplinit acte prevăzute în dispozițiile legislației primare, fapt ce a condus la încheierea cu o societate comercială (Tel Drum, n.r.) și o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha), despre care am făcut recent vorbire în ziarul nostru.

Concret, aceste contracte au fost încheiate pe o perioada de 10 ani (la prețuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună și 3.988 lei/lună, toate fără TVA), fără organizarea unei licitații și fără inițierea și parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu județean.
Scopul acestora era darea suprafețelor respective în folosința temporară a locatarului, pentru creșterea peștelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv și agrement, înterzicându-se desfășurarea oricăror altor activități.

Contractele respective au făcut obiectul controlului financiar preventiv, viza fiind acordată în aceeași zi, 16 ianuarie 2014, de către Iordan Nela Dorica, inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, în condițiile în care aceasta cunoștea modalitatea de încheiere a acelor documente. Prin aceste demersuri a fost cauzată o vătămare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodată, fiind obținut un folos necuvenit de către beneficiarii contractelor, reprezentat de dobândirea imobilelor respective, susțin procurorii DNA, care se află abia la începutul cercetărilor.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

158  de ani de statistică au fost sărbătoriți și în Teleorman

Următorul articol

Trei ani fără jurnalistul Benoni Schmidt

Cele mai recente articole de Actualitate