liberinteleorman.ro

Acuzații în Consiliul Județean Teleorman: „Cum se poate să furi de la copiii cu nevoi speciale?”

26 septembrie 2018

Carmen Dumitrescu

Opoziția are foarte puține voci în cadrul Consiliului Județean Teleorman, însă, una dintre ele este cu certitudine Cătălin Vătafu. În cadrul ședinței Consiliului Județean de astăzi, 26 septembrie, s-a rectificat bugetul propriu al județului, moment în care consilierul județean liberal a remarcat faptul că, prin rectificare, se taie niște sume de la copiii cu nevoi speciale din cadrul centrelor de educație incluzivă. Gândul că un nou abuz se întâmplă și vizează categoriile nefavorizate l-a determinat pe Cătălin Vătafu să revină la o eternă problemă a județului: furtul de la copii.

Deși, în această situație, responsabilitatea nu cade în spatele Consiliului Județean, la mijloc fiind o ordonanță de urgență aplicabilă, probabil, la nivel întregii țări, dialogul dintre consilierul liberal și președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu e savuros și-l vom reda integral:

Cătălin Vătafu: Iar se fură de la copii?  Poate îmi spuneți și câți kilometri de autostradă s-au inaugurat în ultimii doi ani. Dacă tot vă făliți cu kilometrii de drumuri județene terminați. În județul Teleorman, domnule președinte, de ce tăiem noi din drepturile copiilor cu nevoi educaționale speciale?

Dănuț Cristescu: Probabil s-au alocat mai mulți bani și la rectificare acești bani au fost tăiați, că nu i-au cheltuit. Da? E simplu! Dar nu încercați să spuneți că s-au luat bani de la copii. 

Cătălin Vătafu: Hai să fim corecți! Asta se consfințește prin această hotărâre. Asta se consfințește! Faptul că se diminuează niște sume. Eu n-am auzit aici o explicație pertinentă. Doamna de la Direcția Economică ne-a spus că acest lucru s-a prevăzut prin ordonanța de urgență. Dacă ar fi spus că s-au făcut economii, că nu mai e nevoie de aceste sume, că  aceste sume pot fi folosite mai bine, că le realocăm pe o altă linie bugetară, unde era mai multă nevoie. Dar să vină de la Guvern că trebuie să tăiem sumele astea mi se pare insuficient argumentat.

Dănuț Cristescu: Și dumneavoastră ați ajuns la concluzia că e rectificare negativă…

Cătălin Vătafu: Cum se poate ca în urma unei rectificări de succes, care le-a alocat bani suplimentari tuturor, tocmai la noi în Teleorman să se taie niște sume? Și să se taie de la copii. Iar de la copii! O dată de la DGASPC, acum luăm și de la ăștia cu nevoi speciale! Domnule președinte…

Dănuț Cristescu: Domnu’Vătafu…

Cătălin Vătafu: Domnule președinte. 383.000 de lei, dacă vă căutați prin buzunare, îi găseați…

Dănuț Cristescu: V-ați uitat puțin așa la celelalte județe? Ați văzut ce probleme sunt în alte județe? Eu n-am avut nicio problemă. Nici la DGSPC, nici cu privire la copii, nici cu privire la ce mai faceți dumneavoastră referire acum. În calitate de președinte, m-am asigurat că nu vom avea niciun fel de problemă atât în ceea ce privește funcționarea, cât și în ceea ce privește dezvoltarea. În aceste condiții, vă rog eu!… Haideți să nu încercăm să manipulăm cetățenii județului cum că ar fi probleme undeva cu privire la numiți copii. În niciun caz! Și credeți-mă că sunt responsabil de ceea ce fac! Noi toți, aici, am stabilit la începutul anului un buget, nu am avut niciun fel de problemă și sunt județe care au avut probleme cu banii la DGASPC. Noi ne-am dus cu un număr de personal echilibrat la DGASPC, nu am făcut angajări masive. S-au făcut angajări doar pentru ceea ce este necesar. În condițiile acestea nu înțeleg ce vreți dumneavoastră să scoateți în relief…. În aceste condiții, dacă nu mai sunt observații, vă rog să-mi dați voie să citesc proiectul de hotărâre… 

Considerăm că la atâta elocvență și forță a argumentării, comentariile noastre ar fi de prisos…

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Florinel Dumitrescu se înțelege cel mai bine cu paznicii: ”Pe aici nu se trece”

Următorul articol

Anunț angajare

Cele mai recente articole de Actualitatea politică