liberinteleorman.ro

Actualizarea prețului materialelor de construcții a fost aprobată de Guvern

15 aprilie 2022
Advertisement

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență care prevede ajustarea valorilor din contractele de investiții publice, în contextul creșterilor globale de prețuri la materialele de construcții.

„Încă o măsură din pachetul #SprijinpentruRomânia a fost adoptată! Actualizarea prețurilor materialelor de construcții, având ca scop deblocarea investițiilor din infrastructură, a fost adoptată de Guvern. Prin aplicarea acestei măsuri se asigură continuarea investițiilor publice, astfel încât să nu fie irosiți banii publici pe investiții începute și care, altfel, ar putea rămâne neterminate, totodată se păstrează locurile de muncă. Era necesară o astfel de măsură în contextul creșterilor de prețuri la materialele de construcții, manoperă, transport, utilaje și la cele din domeniul energetic.

Suma totală necesară pentru suplimentare din bugetul de stat, până la sfârșitul anului 2022, este de aproximativ 1,77 miliarde de lei pentru acoperirea ajustărilor contractelor de investiții finanțate din fonduri publice naționale. Contractanții pot depune, în primele 45 de zile după intrarea în vigoare a acestei Ordonanțe de Urgență, solicitări către autoritățile contractante pentru ajustarea valorii contractelor de investiții publice. Ajustarea se realizează exclusiv pentru restul rămas de executat din contracte, în baza unui nou act adițional la contract și se va face la fiecare situație de plată”, a transmis Dănuț Cristescu.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Programare și robotică gratuit pentru copiii din Troianul și Peretu

Următorul articol

Coman a pierdut procesul intentat Curții de Conturi după ce i-a descoperit neregulile

Cele mai recente articole de Administratie