liberinteleorman.ro

Accident feroviar la Roșiori: Zeci de persoane sunt rănite – PLANUL ROȘU, activat

13 martie 2023

Un accident feroviar a avut loc între Roșiorii de Vede și Măldăeni. Incidentul, în care a fost implicat un tren de călători, a avut loc în cursul nopții.

Conform primelor informații, zeci de persoane sunt rănite. Până în prezent, trei persoane au fost transportate la spital.

Autoritățile au activat planul roșu, iar în zonă sunt foarte multe ambulanțe.

„Accident feroviar între localitățile Măldăeni – Roșiorii de Vede. S-a activat Planul Rosu de Intervenție. Intervenim cu 2 autospeciale de descarcerare, 1 ATPVM, 7 ambulanțe SMURD, 8 SAJ, o autospecială de stingere și 2 autospecialele de prima intervenție și comandă. Planul Roșu de Intervenție a fost activat la ora 04.05, iar la ora 06.45 a fost dezactivat. Până în acest moment avem 3 victime transportate la spital, conștiente și cooperante, și 10 persoane monitorizate la fața locului cu traumatisme ușoare. În tren au fost aproximativ 280 de persoane dintre care cca. 200 au fost transportate la gara din Roșiori, restul urmând să fie preluați de o garnitură de tren pusă la dispoziție de CFR. Misiunea este în dinamică, vom reveni cu informații”, a transmis ISU Teleorman.

Update:

Potrivit ultimelor informații centralizate de la locul intervenției, situația privind victimele se prezintă astfel:

  • 12 persoane rănite, dintre care 4 transportate la spital și 8 nu au necesitat acest lucru, însă au fost asistate medical la fața locului;
  • dintre cele 4 victime, un bărbat de cca. 46 de ani și o femeie de aprox. 30 de ani au fost transportate la UPU Alexandria, cu traumatisme la nivelul membrelor și capului, conștiente și cooperante, iar alte două persoane, un bărbat de cca. 59 de ani și o femeie de aprox. 61 de ani au fost transportate la Spitalul Municipal din Roșiorii de Vede, cu traumatisme la nivelul membrelor.

Reacția CFR

Două vagoane din compunerea unui tren privat de marfă încărcat cu autoturisme au deraiat luni dimineaţa, în jurul orei 4:00, la intrare în staţia Roşiori Nord, iar unul s-a răsturnat, informează CFR SA, printr-un comunicat.

Trenul avea ca staţie de destinaţie Portul Constanţa.

„În prezent, traficul de călători se desfăşoară pe celelalte linii din staţie, măsură care va fi menţinută până la repunerea pe şină a vagoanelor de marfa deraiate. Personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului de marfă, astfel încât operaţiunile de repunere pe şină a vagoanelor deraiate să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi să fie finalizate în cel mai scurt timp”, precizează compania.

La rândul său, CFR Călători anunţă, printr-un comunicat postat pe site, că circulaţia trenurilor se desfăşoară cu dificultate în zona Roşiori Nord din cauza acestei deraieri, iar din primele informaţii trei pasageri din trenul IR 1822 Arad – Bucureşti Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgenţă a trenului s-au lovit, aceştia fiind preluaţi de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri.

Ceilalţi pasageri din tren au fost preluaţi de trenul IR 79 Budapesta – Bucureşti Nord, precizează CFR Călători.

„Până la restabilirea circulaţiei în condiţii normale, sunt posibile şi alte întârzieri în circulaţia trenurilor de călători. Programul de circulaţie în zona afectată se va desfăşura în continuare în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, CFR Călători aplicând întocmai instrucţiunile acestuia”, se mai spune în comunicatul CFR Călători.

Pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea deraierii, AGIFER, printr o comisie de specialişti, va ancheta acest incident.

Advertisement

4 Comments

  1. Iar cei din gara Roșiorii Nord au continuat să vândă bilete la tron,neanuntand călătorii de întârziere,iar mulți au plecat cu un tren particular,rămânând și cu bilete de la CFR plătite

  2. Sa i mulțumim Domnului ca nu s a produs un accident mai grav și o coleziune mai puternică cum s a întâmplat în Grecia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Trei bărbaţi din Teleorman, prinşi în flagrant când încercau să amaneteze bijuterii despre care pretindeau că ar fi din aur

Următorul articol

Digitalizarea pieței din Alexandria, o himeră a finului primarului Drăgușin

Cele mai recente articole de Accident

Eveniment rutier în localitatea Botoroaga, o mașină s-a răsturnat. Pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere, un SMURD și un echipaj