liberinteleorman.ro

70 de sancțiuni aplicate în 24 de ore pentru nereguli în trafic

8 iulie 2022

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 24 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 70 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 39 705 lei, au reținut 6 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Dintre acestea, 52 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 sancțiune pentru depășire, 12 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 3 sancțiuni pentru alte abateri.

Exemplificăm:

La data de 07 iulie a.c., orele 19:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Roșiori de Vede au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 612 A în localitatea Săceni, județul Teleorman, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

9 curți au fost inundate în perioada Codului Roșu

Următorul articol

O fugară condamnată pentru furt în formă continuată, găsită la Piatra

Cele mai recente articole de Politie