liberinteleorman.ro

57 de permise de conducere, REȚINUTE în 5 zile de polițiștii teleormăneni

3 ianuarie 2024

În intervalul 29.12.2023 – 02.01.2024, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada anterior menționată, polițiștii au intervenit la peste 480 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 450 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

În ultimele cinci zile, la nivelul județului au fost înregistrate trei accidente rutiere ușoare, trei persoane având nevoie de îngrijiri medicale, în cauze fiind întocmite dosare penale.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.         

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat cinci infracțiuni – dintre care două pentru conducere sub influența alcoolului (Islaz – 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat – și Cosmești – 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat), activitățile preventive fiind continuate zilnic în vederea reducerii riscului rutier.

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat nu mai puțin de 449 sancțiuni, valoarea acestora depășind 230.000 de lei, totodată fiind reținute 57 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația rutieră.

Referitor la domeniul materialelor pirotehnice, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul folosirii de obiecte pirotehnice fără drept (Blejești) și vătămare corporală din culpă, doi minori având nevoie de îngrijiri medicale.

Cu privire la faptele de violență în familie, în perioada menționată, au fost întocmite cinci dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie, totodată fiind întocmite trei dosare penale sub aspectul încălcării măsurilor stabilite prin ordine de protecție provizorii anterior emise.

Menționăm faptul că, în perioada de referință, la nivelul județului Teleorman au fost înregistrate 17 sesizări privind fapte de lovire sau alte violențe, comiterea acestora fiind cauzată de consumul băuturilor alcoolice și conflicte spontane, polițiștii întocmind dosare de cercetare penală.

Exemple:

FĂRĂ ALCOOL LA VOLAN!

Polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și efectuează cercetări.

La data de 30 decembrie 2023, Poliția Orașului Videle a fost sesizată, prin apel la numărul unic de urgență 112, de către o femeie din comuna Cosmești cu privire la faptul că un autoturism i-a distrus gardul, iar șoferul a plecat de la locul evenimentului rutier.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat în vârstă de 64 de ani, din comuna Cosmești, care ar fi condus autoturismul în cauză pe raza localității de domiciliu, deși ar fi consumat băuturi alcoolice, iar într-o curbă la dreapta ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, părăsind carosabilul și intrând in coliziune cu gardul unui imobil.

În urma impactului nu au rezultat victime, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Pompierii au intervenit la peste 100 de evenimente în perioada 30 decembrie 2023 – 02 ianuarie 2024

Următorul articol

Nou accident la ieșire din Alexandria spre Furculești – Drumul se află „în reparații”, dar nimeni nu lucrează

Cele mai recente articole de Actual