liberinteleorman.ro

Jaful din fotbalul alexăndrean, pus pe seama jucătorilor. 100 de fotbaliști sunt nevoiți să dea banii înapoi

15 februarie 2017
Advertisement

Monica Vasilescu

Pe la jumătatea verii anului 2015, sportul alexăndrean a avut parte de o perioadă nefastă, după ce auditorii Curții de Conturi au descoperit câteva nereguli esențiale în acordarea banilor. Mai precis, în perioada 2012-2015, din bugetul municipiului Alexandria, au fost acordate, fără respectarea prevederilor legale, unor asociații sportive fără scop patrimonial, persoane juridice de drept privat, în baza unor contracte de asociere sau prin plata unor cotizații, finanțări nerambursabile în valoare totală de 5.478.429 lei, din care 1.415.000 lei în anul 2012 și 962.429 lei în anul 2015.

La aproape doi ani de la auditul financiar al Camerei de Conturi Teleorman, datat cu 3 iulie 2015, făuritorii fotbalului de la noi au găsit vinovații: sportivii. În jur de 100 de fotbaliști care au evoluat la echipa locală primesc în aceste zile citații pentru a înapoia banii primiți pentru munca lor din acea perioadă. Jucătorii sunt puși în postura de a da cu subsemnatul în instanță pentru managementul defectuos al celor care nu au studiat legea înainte de a deschide contul, având acum obligația de a recupera sumele acordate nelegal, banii care trebuie restituiți în termen de 30 zile.

În ediția tipărită a ziarului Liber în Teleorman de săptămâna viitoare puteți citi pe larg povestea jafului pe bani publici pus acum pe seama jucătorilor de fotbal, care nu or fi excelat de prea multe ori în teren, dar cu siguranță nu s-au plătit singuri.

 

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

CinEd România organizează o sesiune de formare pentru profesorii de gimnaziu și liceu din Alexandria

Următorul articol

Mărturia revoltei unui tânăr alexăndrean – Mihai Avram: „Mă bucur că lumea a văzut că în Teleorman nu stăm toți sub papucul lui Dragnea”

Cele mai recente articole de Actualitate