liberinteleorman.ro

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

11% dintre profesorii teleormăneni au renunțat la GREVĂ

Greva profesorilor continuă, însă, în unele județe din țară, angajații din sistemul preuniversitar și-au reluat activitatea. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, la nivel general, unii angajați și-au reluat activitatea în județele Vâlcea, Ialomița, Teleorman, Botoșani, București și Buzău.

În județul Vâlcea, 12,6% dintre profesori și-au reluat activitatea, iar în Ialomița, procentul este de 11,8%. În Teleorman, 11% dintre angajații din sistemul preuniversitar au revenit la muncă, iar în Botoșani, procentul este de 10,3%. În București, 9% dintre profesori și-au reluat activitatea, iar în Buzău, procentul este de 8%. În continuare, însă, profesorii din multe alte județe continuă să protesteze, cerând majorarea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că salariile lor sunt mult mai mici decât cele ale altor categorii de angajați cu studii superioare și că nu li se asigură condițiile necesare pentru desfășurarea activității.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” a spus că în urma centralizării făcute de sindicatele afiliate, a reieşit că în prezent fac grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei.

Guvernul a anunțat că joi, 8 iunie, va adopta un memorandum privind majorările salariale ale personalului din Educație prin noua lege a salarizării.

Prima reacție a sindicatelor

Vicepreședintele FSLI, George Purcaru, spune că profesorii așteaptă publicarea acestui document în Monitorul Oficial, pentru a vedea exact textul: „Noi am cerut un act normativ, care să fie publicat în Monitorul Oficial, și mai cerem ca viitoarea lege a salarizării să nu fie aplicată etapizat, pe 3 ani, și în ianuarie 2024. Noi ne menținem aceste cerințe.

Vom analiza textul și vom vedea și ce efect juridic va avea, pentru că nu vreau să rămânem la nivelul de promisiuni. (…) În textul făcut public, nu se precizează de când până când va fi aplicat acest principiu.

Așa cum am spus de fiecare dată, am avut foarte multe acorduri semnate și nu s-au respectat, așa că este firesc să cerem garanții clare publicate în Monitorul Oficial.

Greva a fost declanșată de colegii noștri și tot de ei poate fi oprită”, a declarat vicepreședintele FSLI, care a acuzat din nou că Guvernul nu i-a chemat pe liderii sindicali la „negocieri serioase”.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Teleorman, cel mai BĂTRÂN județ din România

Următorul articol

Fotbal: CSM Alexandria a promovat în Liga aII-a

Cele mai recente articole de Actualitate