liberinteleorman.ro

Vremea schimbării – Antologie aniversară Marin Preda, coordonată de Lia Nenciu

8 decembrie 2022

Vineri, 9 decembrie 2022, începând cu ora 11, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, lansează volumul Vremea schimbării, antologie aniversară Marin Preda coordonată de Lia Nenciu, director al editurii Liane Books.

Cartea este un omagiu adus scriitorului teleormănean la celebrarea a 100 de ani de la nașterea sa, un mod de  recuperare a culturii naționale Marin Preda pentru a fi adusă în fața publicului, urmare nevoii de actualizare a permanentei legături dintre om și locul său de baștină  care a contribuit la formarea sa ulterioară, a elementului temporal în definirea personală, care transpare în opera lui Preda și se extinde spre continuatorii săi de azi.

Cititorul are la dispoziție o expunere a  operelor lui Marin Preda realizată de Maria Mona Vâlceanu și contribuția a 18 autori, marea majoritate din județul Teleorman, dar și din  județele: Vâlcea, Bacău, Sibiu.

 În proză sau versuri,  în stilul lui Marin Preda, autorii au urmărit  în creațiile lor  de mare originalitate și spiritualitate o temă centrală  – Schimbarea.

Cititorii se pot bucura de talentul artistic al pictorului Mihai Cătrună care a realizat coperțile cărții, inclusiv portretele autorilor cuprinși în  antologie.

La eveniment vor fi prezenți autorii: Emilia Stroe; Domnița Neaga; Eugenia Lucica Delcea; Rahela Barcan; Victor Albu; George Băicoianu; Iancu Bâță; Liviu Nanu; Ion Bunescu și Lia Nenciu.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Dragnea crede că mai e relevant în politică: „Se tem de o posibilă candidatură a mea la prezidențiale”

Următorul articol

Corul român al bocitoarelor europarlamentare, reprezentație de excepție pe aeroportul din Viena

Cele mai recente articole de Cultură

Proiect cultural: Biblioteca pentru tineri

          Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, demarează proiectul cultural Biblioteca pentru tineri, ce se va