Vremea rea face ravagii în Teleorman: aproximativ 60 de gospodării afectate și un segment de drum european inundat

în Administratie

Aversele intense din noaptea precedentă au generat adevărate tragedii în județul Teleorman. Zeci de oameni au fost nevoiți să trăiască un coșmar, văzându-și locuințele și curțile invadate de ape. Drumul european 70, în dreptul localității Drăgănești Vlașca a fost astăzi acoperit de apă. Și, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, dacă ploile vor continua (și toate datele conduc spre această variantă), situația se va agrava considerabil. Până în acest moment, discutăm despre aproximativ 60 de gospodării afectate în localitățile în care de obicei se produc acumulări de ape, după ieșirea râurilor din matcă: Orbeasca, Drăgănești Vlașca, Videle, Gălăteni, Olteni, Botoroaga, Poeni, Gratia, Blejești, Frăsinet. Singurul loc „tradițional” pentru inundații, în care până acum nu au apărut probleme, este localitatea Peretu, unde se pare că administrația locală ar fi făcut un canal de scurgere a apei, care s-a dovedit a fi extrem de eficient.

În vederea sprijinirii oamenilor afectați de inundații, zeci de pompieri, polițiști, jandarmi, membrii ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman au fost astăzi pe teren. Până la ora 21.00, la nivelul județului Teleorman s-a acționat în 13 localităţi, după cum urmează: oraşul Videle: 11 curţi şi 4 case inundate; comuna Drăgăneşti Vlaşca: 15 curţi şi 3 case inundate, precum şi 2 îndiguiri; comuna Orbeasca de Sus: 9 curţi şi 7 case inundate; comuna Dobroteşti: 1 curte inundată; comuna Trivale Moşteni: 2 curţi inundate; comuna Gratia: 16 curţi şi 3 case inundate; comuna Olteni, sat Perii Broşteni: 1 curte inundată; comuna Gălăteni: 3 curţi şi 1 casă inundată; comuna Sîrbeni: 3 curţi inundate; comuna Botoroaga: 5 curţi inundate; comuna Poeni: 1 curte inundată; comuna Frăsinet: 2 curţi inundate și comuna Blejeşti: 1 curte inundată.

Pentru evacuarea apei din cele 70 de curţi și 18 locuințe, I.S.U. Teleorman a acționat cu 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 8 autoturisme de primă intervenţie şi comandă/autoturisme de serviciu, 12 motopompe transportabile, 4 motopompe remorcabile, 1 autocamion de intervenţie, 2 autospeciale pentru trasport personal la intervenţie şi un număr de 43 de pompieri, iar alți 20 de militari au fost menţinuţi în rezerva operativă la punctul de lucru Drăgănești Vlașca. La intersecția drumurilor DJ 503 si E 70 (DN 6) o lamă de apă de aproximativ 30 centimetri traversează carosabilul, îngreunând circulația. Pentru fluidizarea traficului în zonă, acționează echipajele specializate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.

Sursă foto: ISU TELEORMAN

În aceste momente, pompierii militari încă acționează în teren și o nouă furtună se apropie, județul fiind încă sub avertizare meteo. Oamenii sunt sfătuiți să stea la adăpost, iar în cazul apariției unor situații cu adevărat dificile să sune la numărul de urgență 112.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*