liberinteleorman.ro

USR Teleorman: Mai sunt 12 zile până când Guvernul trebuie să abroge pensiile speciale

19 decembrie 2022

USR Teleorman cere deputaților și senatorilor teleormăneni să solicite cât mai urgent majorității parlamentare și guvernului eliminarea pensiilor care nu respectă principiul contributivității, astfel încât eșecul neacceptarii în Spaţiul Schengen să nu fie urmat de catrastrofa suspendării plăților din PNRR.

„Mai sunt 12 zile până când Guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, să le desființeze așa cum spune jalonul și termenul din PNRR.

Pentru pensiile speciale s-au găsit mereu suficienţi bani, ceea ce nu s-a întâmplat pentru educaţia copiilor noşti. Pentru 2023, educaţia va avea cel mai mic procent din PIB din ultimi 10 ani: 2,1%. Din 2011, de când legea stabileşte un minim de 6% din PIB pentru educaţie, niciodată acesta nu a fost respectat. Motivul invocat: lipsa banilor.

Pensiile speciale reprezintă 1% din produsul intern brut, pe când pentru bugetul alocat cercetării nu s-a putut aloca mai mult de 0,16% din PIB.

Doar pensiile speciale ale parlamentarilor îi vor costa anul viitor pe români 57 de milioane de lei, sau 11,4 milioane de euro.

USR cere de şase luni Parlamentului să voteze de urgență legile pentru eliminarea pensiilor primarilor dar și ale parlamentarilor. Ambele proiecte de legi sunt blocate la Parlament, pentru că majoritatea PSD-PNL nu are nici măcar curajul de a-şi asuma păstrarea acestor privilegii pentru politicieni. Preferă să amâne votul şi să blocheze aceste proiecte, în speranţa că oamenii îşi vor pierde curând interesul pentru acest subiect.

Astăzi, 19.12.2022, USR a depus un nou proiect de lege, care îi vizează pe cei 1300 de foști ofițeri de securitate și miliție care au decizii definitive că au făcut poliţie politică şi care beneficiază de pensii speciale. Torţionari cu pensii speciale, plătite inclusiv de urmaşii luptătorilor anticomunişti, deci de urmaşii celor ale căror vieţi au fost distruse de aceşti torţionari.

În plus, la începutul acestei luni, USR a lansat site-ul https://stoppensiispeciale.ro/, care permite fiecăruia dintre noi să calculăm ce pensie am primi dacă am fi “speciali”. Este un exerciţiu util, pentru că ne ajută să înţelegem discriminarea gravă la care sunt supuşi toţi cei care nu sunt parlamentari, primari, securişti etc.

Politicienii nu sunt însă stăpânii României, ci sunt persoane pe care noi le votăm şi cărora noi toţi le plătim salariile. Prin urmare aceştia trebuie să guverneze în interesul românilor, nu în interesul propriului buzunar.

Constituția României prevede că “Cetăţenii sunt egali în faţa legii (…) fără privilegii şi fără discriminări”, iar aceasta trebuie să fie preocuparea tuturor politicienilor, indiferent din ce partid fac parte.

Din acest motiv cerem public parlamentarilor teleormăneni să îşi exprime poziţia cu privire la acest subiect, de maxim interes pentru toţi cei care contribuie prin plata de impozite la constituirea bugetului naţional.

Totodată la cerem deputaților și senatorilor teleormăneni să solicite cât mai urgent majorității parlamentare și guvernului eliminarea pensiilor care nu respectă principiul contributivității, astfel încât eșecul neacceptarii în Spaţiul Schengen să nu fie urmat de catrastrofa suspendării plăților din PNRR”, transmis George Iordăchiță – peședinte USR Teleorman.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

7.9% – rata şomajului înregistrat în judeţul Teleorman

Următorul articol

Ioan Niculae, achitat în Dosarul Romgaz – În cazul S.C. Interagro S.A., instanța menține sechestrul

Cele mai recente articole de Actualitate